IDYLL: Hotellet i OL-byen har mottatt priser for sitt fremragende arbeid med integrering.

På dette hotellet jobber det 14 nasjonaliteter

Slik lykkes Scandic Victoria Lillehammer med integrering.

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble hotellet, som ligger midt i sentrum av OL-byen, tildelt Mangfoldsprisen, som er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandrernes kompetanse i arbeidslivet. De gikk til topps i region tre, bestående av Innlandet, Viken og Oslo.

I tillegg vant hotellet bærekraftprisen for Scandic-kjeden i 2022.

Hotelldirektør på Scandic Victoria, Erik Fostervoll (48), har jobbet i hotell- og restaurantbransjen siden 1994, og var direktør på Scandic Hafjell fra 2014 til 2019. Det var også her integreringsmodellen så dagens lys.

Arbeider aktivt med mangfold og inkludering

Erik ble den gang kontaktet av Lillehammer læringssenter som hadde syriske flyktninger som de ønsket å få ut i jobbpraksis. Og Erik takket ja.

Hotellet på Lillehammer får mye skryt for hotell-frokosten. Bildet er fra restaurant Victoria.

Suma var den første som kom. Og grep muligheten hun fikk på Hafjell.

– Hun mistet mannen, to barn og broren sin mens de flyktet fra Syria i båt over Middelhavet. Hun startet på skole, lærte seg norsk og jobbet godt samtidig som hun fikk flere arbeidskolleger på hotellet. Vi kan aldri noen gang erstatte de tapene hver enkelt menneske har hatt fra hjemlandet sitt, men vi kan bidra til å gi en ny mulighet. Derfor arbeider vi aktivt med mangfold og inkludering. Det finnes så mange mennesker dere ute som ønsker å bidra, da må vår jobb som ansvarlig arbeidsgiver være å vise litt vei og åpne noen dører, sier Erik Fostervoll til Hotellmagasinet.no.

– I dag har hun et fint liv og jobber på et annet hotell på Lillehammer. Det må være en plan bak. Suksessfaktoren er å lære seg det norske språket og at hver enkelt blir kjent med den norske arbeidsmodellen, legger han til.

MOTTOK PRIS: Hotelldirektør Erik Fostervoll

På Scandic Victoria Lillehammer er halvparten av de 28 ansatte ikke-skandinaver fordelt på 14 ulike nasjonaliteter. Fire av disse har også lederfunksjoner på hotellet.

– Her bruker vi ikke ord som flyktninger og innvandrere. Hvis noen lurer på om det er mer krevende å styre en gjeng fra så mange ulike nasjonaliteter, er svaret nei. Det er mer givende, sier Erik Fostervoll.

Godt fornøyd med 2022

Direktøren er født og bosatt på Lillehammer. Han skryter av samarbeidet med NAV, Lillehammer læringssenter og Målrettet kompetanse.

Hotellet i OL-byen gjennomgikk stor oppussing i 2019. Hotellet har 161 rom.

– Vi hadde aldri klart å oppnå så gode resultater uten dem. Samarbeidet har gitt så gode resultater at vi har klart og skape et veldig godt arbeidsmiljø hos oss, noe som er kjempeviktig. I tillegg har vi fått folk ut i lønnet arbeid. Alle vi har hatt inne hos oss som praksiskandidater, det er blitt mange etter hvert, har fått lønnet arbeid hos oss eller hos andre.

Erik startet på Scandic Victoria midt under hotellets ombygging i 2019. I dag er hotellet, med sine 161 rom, ett av tre Scandic-hoteller i regionen.

– 2022 ble et godt år, ikke bare økonomisk, men også innen gjestetilfredshet og service. Spesielt gode skussmål får vi for frokostbuffeen vi serverer på hotellet. Det er viktig å ønske gjestene velkommen på vår måte, og vi viser det med blant annet å tilby nystekte vafler. Det er summen av alle de små tingene i hverdagen som er viktige og som gjestene setter pris på. 2023 tror jeg blir et veldig bra år for oss og Lillehammer. Det er så mange reiselystne der ute som ønsker å besøke byen vår, sier Erik Fostervoll.

Powered by Labrador CMS