SKAL VOKSE: Samthotel er representert i seks norske byer, og har ingen planer om å bremse. Hotellet i Oslo, som er avbildet, ligger rett ved Slottsparken, og går ifølge Rommetvedt vedlig bra. .

Kjeden har vekstambisjoner: – Alle de store norske byene står på listen

Tilhenger av å hente lønnsomhet ut av drift og eiendom, sier daglig leder. 

Publisert Sist oppdatert

Smarthotel:

Hotellkjeden er kjent som et rimeligere alternativ til de andre kjedene, og åpnet sitt første hotell på Forus i Stavanger i 2003. Er i dag representert med hoteller i Oslo, Stavanger, Tromsø, Bodø, Hammerfest og Haugesund. Eierne har ambisjoner om ytterligere vekst i Norge.

Gründerne bak Smarthotel åpnet kjedens første hotell på Forus i Stavanger i 2003, hvor også kjeden i dag har hovedkontor. Deretter ble det kjøpt opp flere tomter i norske byer for å utvide konseptet. 

– Strategien har hele tiden vært å lage et smartkonsept med et arealeffektivt og bemannet hotell som inneholder gode senger, ventilasjon og automatisert innsjekk. Folk setter pris på en god natt søvn med en enkel frokost til. Vi er svært opptatt av at det skal være god kvalitet på våre hotell, sier daglig leder og kjedeansvarlig i Smarthotel, Kjell Rommetvedt (60), til Hotellmagasinet.

Hammerfest under pari

I dag er kjeden representert i Oslo, Bodø, Hammerfest, Stavanger, Tromsø og Haugesund. Nylig skrev Hotellmagasinet om hotellet i Bodø som har hatt en fantastisk start siden åpning.

KONTROLL: Daglig leder og kjedeansvarlig i Smarthotel, Kjell Rommetvedt, har vært med i Smarthotel i rundt 20 år.

Administrasjonen består kun av fire personer, Rommetvedt inkludert.

I fjor omsatte selskapet Smarthotel AS for 180 mill. og oppnådde et driftsresultat på 17 millioner. Da er ikke Bodø-hotellet medregnet.

– Det er bra, men målsettingen er et driftsresultat på 28 millioner. Vi hadde aldri oppnådd disse resultatene uten den fantastiske jobben som gjøres av de ansatte, skryter Rommetvedt.

– Hva er årsaken til suksessen, Kjell?

– Vi ser på hva andre gjør, ser så på vårt konsept og gjør det enda bedre. Vi har selv utviklet eiendommene og hotellene - og står også for driften. Vi kan ha ulike romkategorier til gode priser uten at det går på bekostning av bemanning, i tillegg drifter vi hotellene på en enklere og rimeligere måte enn mange av konkurrentene. Men det aller viktigste er å lage en god arbeidsplass i Smarthotel.

– Det tar tid å jobbe seg inn i et nytt marked. I Tromsø var det svakt i et par år, men det har nå tatt seg opp. Vi håper på en bedre utvikling i Hammerfest. Det har ikke bestandig vært like enkelt å jobbe seg inn i markedet med vårt konsept, men en må være tålmodig, legger han til.

Trondheim og Bergen neste ut?

60-åringen er utdannet jurist, og jobbet i sin tid i Ernst & Young før han startet i Smarthotel for rundt 20 år siden. Eierne av Smarthotel driver ikke bare med hotell, men er også involvert i andre bransjer - men hotellutvikling er en viktig del. 

POPULÆRT: Smartotel opplever gode belegg på flere av sine hoteller og er åpne for ytterligere vekst. Både Trondheim og Bergen er svært interessant, sier daglig leder Kjell Rommetvedt. Bildet er hentet fra hotellet i Stavanger.

– Har Smarthotel ambisjon om ytterligere vekst?

– Vi har ingen aggressiv vekstrategi - men har alle de store norske byene på listen. Vi har sett på flere prosjekter i Trondheim, og Bergen er også veldig interessant. Vi har også fått med oss at det har vært sterk vekst i Ålesund... Enda ett hotell i Stavanger er også ønskelig. Vi tar det steg for steg, og i et tempo vi kan håndtere, siden vi må være komfortable med prosjektene. Det er krevende å få tak i gode prosjekter med god beliggenhet. Selv om vi mottar mange henvendelser, jobber vi på vår måte. Vi utelukker ikke rene operatøravtaler, men det må være økonomi i det vi gjør. Det er ikke alle eiendomsbesitter som forstår hvordan en leieavtale bør være, sier 60-åringen.

– Fortell!

– Det handler om indeksregulering av leien. La oss ta utgangspunkt i en 10-årsperiode hvor hotellprisene går jevnt bra, og leien blir indeksregulert og stiger. På et eller annet tidspunkt blir driften ulønnsom. Vi er tilhenger av å hente lønnsomhet ut av drift og eiendom, sier Kjell Rommetvedt.

Powered by Labrador CMS