GÅR AV: Grunnleggeren av First Hotels og Flying Elephant-konsernet, Asmund Haare, flankert av eierne av Belvar, Mads Jacobsen og Rune Firing.

Haare går av i First Hotels

Grunnlegger og eier av Flying Elephant, Asmund Haare (i midten), går av som øverste leder for hotellkonsernet.  Mangeårig ansatt Anders Moe tar over, mens Haare går inn i rollen som aktiv styreformann.

Publisert


Asmund Haare grunnla First Hotels og Flying Elephant i 1993 og har gjennom 26 år utviklet konsernet til å bli et av de ledende innen skandinavisk hotellindustri. Nå mener han tiden er kommet for å overlate direktørstolen til Anders Moe.

– Jeg har jobbet tett med Anders i syv år, og vet at Flying Elephant er i gode hender under hans ledelse. Med dette trekker jeg meg bort fra konsernets daglige drift, men vil fortsette som aktiv styreformann i konsernet, sier Haare.

Anders Moe kommer fra stilling som CFO og viseadministrerende direktør i Flying Elephant.

Lidenskap for bransjen

NY SJEF: Anders Moe tar over roret som øverste leder i First Hotels.

Flying Elephant består av eiendomskonsernet Host, eiendomsutviklingsselskapet Hus og er deleier i kjede- og hotelloperatørkonsernet Maribel. Sistnevnte selskap er et resultat av fusjonen mellom kjede- og driftsselskapene First Hotels og Tribe Hotels og hotelloperatøren Belvar.

Haare er tydelig på at det nå er Moe som skal stake ut den videre retningen for Flying Elephant, men er på ingen måte ferdig med konsernet.

– Det er tid for alt. Jeg har stort driv og lidenskap for hotellbransjen og selskapet, men ønsker å tilbringe mer tid sammen familien min. Med denne endringen vil jeg fortsatt være aktiv i konsernet og de større beslutningene, men gir ansvaret for den daglige driften til yngre krefter.

Moe føler seg både godt forberedt og motivert for endringen.

– Jeg har lang fartstid med Asmund, og kjenner både ham og konsernet godt. Det er selvsagt en ære å overta etter Asmund og jeg setter stor pris på tilliten han viser meg. Heldigvis vil jeg få god hjelp av et allerede veletablert team, og vil også fremover ha tett dialog med både Asmund og Simen Haare og det øvrige styret.

Rendyrket investeringsselskap

Den nye direktøren mener potensialet til konsernet er stort både i og utenfor hotellnæringen: 

BOIKOTTER: Flere brukere på Twitter har oppfordret til å boikotte First Hotels så lenge Haare er eier av nettstedet Resett.

– Flying Elephant skal utvikles og vokse som investeringsselskap basert på vår spisskompetanse innenfor hotellbransjen. Fokuset på kort sikt er å best mulig forvalte våre eierinteresser i Maribel, kombinert med et enda større fokus på utviklingen av vårt heleide eiendomsselskap Host. Vi har et sterkt team av ansatte og en fantastisk hotellportefølje med stort potensial for å skape merverdi. På sikt ønsker vi å gjøre helt nye investeringer - også utenfor reiselivsbransjen, sier Moe.

Har fått kritikk

Det siste halve året har Haare fått en del kritikk for sin eierpost i nettstedet Resett. Ifølge journalisten.no skal Haare sitte på en eierpost på 1,1 prosent gjennom Den Flyvende Elefant. Det har likevel vært mer enn nok til at flere brukere på Twitter gjennom våren og sommeren har oppfordret til boikott av hotellkjeden First Hotels.

Da nettstedet Filter nyheter 18. mars i år stilte spørsmål om det «kunne være skadelidende for hans hotelldrift å bidra til en såpass kontroversiell bedrift som Resett» svarte Haare følgende:

– Nei. Det er både tale- og tankefrihet i Norge, og det gjelder også meg. Jeg kjenner ikke fullt ut hva Resett står for, men de må også få lov til å mene og tenke det de vil. I Norge må det være takhøyde for det, sier Haare.

Om Flying;

Flying Elephant eier eiendomsselskapet Host Hoteleiendom og hotellutviklingsselskapet HUS. Disse selskapene eier i dag 16 hotelleiendommer og flere eiendomsutviklingsprosjekter, og driftes samlet som et selvstendig eiendomskonsern under Flying Elephant sin ledelse. 

Flying Elephant er deleier i hotellselskapet Maribel. Selskapet har over 100 hoteller i porteføljen, blant annet under varemerkene First Hotels, Moxy by Marriott og Courtyard. Selskapet ledes av Mads Jacobsen og ble etablert høsten 2018.

Powered by Labrador CMS