FIKK PRIS: Dalen Hotel i Telemark vant pris i kategorien Historic Hotel Host of the Year Award 2018.
FIKK PRIS: Dalen Hotel i Telemark vant pris i kategorien Historic Hotel Host of the Year Award 2018.

Europeisk pris til to norske hoteller

Dalen Hotel og Festningen Hotel & Resort fikk nylig hver sin gjeve pris.

Publisert

De Historiske-medlemmene, Dalen Hotel og Festningen Hotel & Resort ble mandag hedret av Sammenslutningen Historic hotels of Europe.

Dalen Hotel vant i kategorien “Historic Hotel Host of the Year Award 2018” og fikk prisen for sin helt spesielle kombinasjon av fremragende serviceopplevelser med et vertskapsteam ledet av Hotelldirektør Malin Jernberg.  Sammen skaper de sterke opplevelser med kombinasjon av det beste Telemark kan by på.

Dalen Hotel har sammen med MS Henrik Ibsen ikke bare satt Telemarkskanalen, men hele Telemark på kartet. De gode tilbakemeldingene fra gjestene er nå også blitt belønnet med en høythengende pris fra Historic Hotels of Europe.

Pris til Kongsvinger

Det kom også nok en vinner fra De Historiske på samme tildeling. Festningen Hotel & Resort fikk nemlig prisen «Historic Hotel Castle Award 2018».

(Saken fortsetter under bildet.)

Festningen Hotel & Resort i Kongsvinger er en del av Festningshotellene, som består av destinasjoner hvor alle har hatt stor betydning for Norges historie. Festningen Hotel & Resort ligger på Kongsvinger Festning med en utsikt over Kongsvinger by, Glomma og Glåmdalen.

Det er også arena for kulturaktiviteter, møteplass for offentlige – og privat sektor og ikke minst et sted der mange private legger sine selskaper, jubileum og andre festligheter.

Tony Eide og hele hans stab i Festningshotellene har løftet stedet til et nivå som gjør at denne prisen bare bekrefter at man er på rett vei og skaper nye opplevelser i historiske omgivelser

Det rettes også en stor takk til Forsvarsbygg som i samarbeidet har sørget for stadige forbedringer av den gamle Festningen på Kongsvinger og sikrer at man kan benytte stedet i dag og i fremtiden til glede for et stadig større publikum. 

Tøff konkurranse

Sammenslutningen Historic hotels of Europe omfatter nesten 400 hoteller i 12 land, og konkurransen var knivskarp. Prisen er basert på stemmer fra gjester avgitt i ulike nettkanaler til Historic Hotels of Europe.

To andre norske historiske hoteller, Bekkjarvik Gjestgiveri («Historic Hotel Gourmet Award») og Hotel Refsnes Gods på Jeløya (kategorien «A Story to Tell»), var også nominert.

Totalt ble det delt ut priser i åtte forskjellige kategorier.