STORE: Compass Group blir en enda større aktør etter oppkjøpet av Fazer Food Services.
STORE: Compass Group blir en enda større aktør etter oppkjøpet av Fazer Food Services.

Compass Group kjøper Fazer Food

Compass Group PLC er enige med Fazer Group om oppkjøp av Fazer Food Services for totalt ca. 475 millioner € .

Publisert

Fazer Food Services leverer av måltidsrelaterte tjenester i Norden. I 2018 hadde selskapet inntekter på ca. 600 millioner €, med virksomhet i Finland, Sverige, Norge og Danmark og i flere sektorer inkludert næring og industri, utdanning, helse og omsorg, eldreomsorg og forsvar.

Transaksjonen vil styrke Compass Groups eksisterende tilbud og vil gjøre det mulig for selskapet å skape mer attraktive og innovative løsninger for kunder og forbrukere. De to selskapene deler et tydelig fokus på mat av høy kvalitet, enestående kundeservice og satsing på bærekraftige løsninger.

600 000 ansatte

Compass Group har hovedkontor i Storbritannia og virksomhet i rundt 45 land. Med sine 600 000 ansatte på verdensbasis og 5,5 milliarder måltider servert årlig, er selskapet en av verdens ledende leverandører innen måltidsrelaterte tjenester. Compass Group opererer under en rekke varemerker på det nordiske markedet, inkludert Eurest, Chartwells, Medirest, ESS og Levy Restaurants.

Dominic Blakemore, CEO i Compass Group PLC, sier:

– Fazer Food Services er et ledende selskap innen måltidsrelaterte tjenester i Norden, og som Compass har de fokus på mat av høy kvalitet, kulinarisk innovasjon, bærekraft og fantastisk kundeservice. Jeg og mine kolleger i regionen ser frem til å styrke kundeposisjonen vår på det nordiske markedet ytterligere.

– Et godt hjem

Christoph Vitzthum, President og CEO i Fazer Group, sier følgende:

– Vi tror at Compass blir et godt hjem for Fazer Food Services. Det er en ledende virksomhet innen måltidstjenester med global rekkevidde og tydelige mål. Våre to selskap deler de samme verdiene, med et tydelig fokus på mat, enestående kundeservice og omsorg for mennesker. Selv om det er trist at mange av våre kolleger forlater Fazer for å gå over til Compass, tror vi at dette oppkjøpet vil gjøre det mulig for Fazer å oppnå sitt fulle potensiale, sier han i pressemeldingen.

Transaksjonen avventer EU-kommisjonens konkurransegodkjenning, og ved gjennomføring vil ca. 7 000 ansatte hos Fazer Food Services bli overført til Compass Group PLC og selskapets 6 000 ansatte i regionen.