FEM KJAPPE MED:

NY ROLLE: Øyvind Alapnes gikk fra jobben som hotelldirektør ved Clarion Hotel The Edge til Senior Vice President for Clarion Collection Hotel i Norden.

Øyvind Alapnes

2019 var året da den tidligere fotballdommeren Øyvind Alapnes gikk fra toppjobben på The Edge i Tromsø og ble Senior Vice President for Clarion Collection Hotel i Norden.

Publisert

 

1. Hva er du mest fornøyd med å ha gjort, eller fått til, yrkesmessig i 2019?

– Det er absolutt endringen av konsept og strategi for Clarion Collection. Best av alt var det å oppleve det utrolige engasjementet og involveringen fra alle ute på hotellene. Dette gjør at fremtiden ser virkelig lys ut. Samtidig er vi veldig glade for at vi satte nye rekorder med tanke på lønnsomhet, medarbeidertilfredshet, og at våre gjester aldri har vært mer fornøyde med produktet. Clarion Collection har Skandinavias mest fornøyd ansatte og det er de som gjør at våre gjester har gode opplevelser hos oss.

2. Hvilke forventninger har du til 2020 i din bransje?

– 2020 blir et veldig spennende år. Jeg tror hele verden venter på neste finanskrise, men per nå ser 2020 ut til å bli «business as usual». Kanskje ikke voldsom vekst, men heller ingen stor nedgang. Vi jobber med tro på vekst i alle våre viktigste KPI-er.

3. Hvilke arbeidsoppgaver er det du gleder deg mest til med det nye året?

– Vi har startet på en endringsprosess som har fått så mye positivitet rundt seg at det hviler et stort ansvar på meg å holde farten oppe på den. Det er ikke alltid at endringsprosesser ønskes velkommen, men nå har vi mange ansatte ute på hotellene som knapt klarer å vente på neste steg. Vårt nye konsept og vår nye strategi har åpnet opp for muligheter vi bare kunne drømme om. Vi gleder oss virkelig til fortsettelsen.

4. Gi en positiv hilsen til noen i hotellbransjen/restaurantbransjen som fortjener det.

– Da har jeg lyst til å sende en hilsen til han som tok meg inn i hotellbransjen i 2009. Morten Lillegraven i Hoff Hotels turte å satse på en som ikke hadde hotellerfaring til å lede et av hotellene han hadde ansvaret for. Allerede første dag på jobb forstod jeg at dette var en jobb og en bransje jeg ville bli utrolig glad i.

5. Hva bør hotellmagasinet.no skrive mer om i 2020?

– Kanskje mer faglig stoff? Vi er i en bransje i sterk vekst som hvert år rekrutterer inn flotte mennesker med svært ulike bakgrunn. Jeg tror det er mange der ute som ville blitt glad for korte, små artikler med faglig preg. Jeg ville i alle fall delt disse med mine 1500 ansatte.

Powered by Labrador CMS