Nytt hotell fra Citybox

Hotellkjeden Citybox åpner nytt hotell med 180 rom i den belgiske byen Antwerpen. Hele prosessen fra avtale til prosjektering er gjennomført via Teams og partene involvert har aldri møtt hverandre.

Publisert Sist oppdatert

Citybox består per dags dato av fire hoteller, samt fem nysignerte som skal åpne de nærmeste årene. Signeringen av Citybox Antwerpen skiller seg ut fra de andre på en litt spesiell måte:

På grunn av korona er avtale, signering og prosjektering alt gjort via Teams. Avtalen ble signert februar 2021 og hotellet er satt til å åpne kommende juli, noe som har gitt Citybox fem måneder fra signering til hotellet skal åpne dørene.

STOLT:

- Da IRET Development presenterte prosjektet forstod vi raskt at både beliggenheten og størrelsen på bygget var perfekt for Citybox. Under normale omstendigheter ville vi reist ned for å se på bygget, men med reiserestriksjoner i begge land lot det seg ikke gjøre. Vi var klar over at vi trolig ikke fikk sett hotellet med egne øyne før tett opp til åpningsdatoen, på tross av dette var vi klar på at vi måtte få det til. Løsningen ble Teams og videosamtaler, og vi har nå ukentlig Temas-møter med alle involverte. Vi har også hatt utallige omvisninger via videosamtaler hvor prosjektlederne har fungert som våre øyne og ører, sier administrerende direktør i Citybox, Eivind Hjulstad.

Grundig og ryddig

Hjulstad tror det nye hotellprosjektet kan sette standarden for fremtidige arbeidsprosesser.

- På tross av omstendighetene har det vært en grundig og ryddig prosess. IRET er en profesjonell partner som vi har stor tillit til. Uten en utbygger med den type erfaring hadde vi nok ikke inngått avtalen. Vi har spøkt om at dette prosjektet kommer til å gå inn i historiebøkene basert på både den korte tidshorisonten fra signering til åpning og måten prosessen har blitt gjennomført på. Digitale møter og visninger ha selvsagt sine begrensninger, men vi har virkelig fått avkreftet en del forutinntatte holdninger rundt hva som er mulig å få til digitalt. Prosjektet har forandret måten vi kommer til å jobbe på i fremtiden, sier Hjulstad.

Null handshakes

Selv om han er stolt over at prosjektet ser ut til å skride frem uten store problemer, er han klar på at det har vært et element av galskap i det hele.

- De siste månedene har vært vanvittige. Bare se for deg at du skal innrede en lobby og 180 rom, uten muligheten til å se bygget. Det er som at du skal innrede ditt eget hus, men du gjør det kun basert på plantegninger før du engang får tilgang til huset. I løpet av et par måneder har vi både avtalt, signert og planlagt hotellet uten å noen gang ha tatt hverandre i hånden. Om noen år kommer vi til å se tilbake på dette og tenke at det var helt crazy! Vi liker å si at vi gjør ting annerledes hos Citybox; dette prosjektet beviser nettopp det, konstaterer Hjulstad.

Det nye hotellet åpner dørene juli 2021.

Powered by Labrador CMS