GÅR GODT: Hotelloperatøren CIC Hospitality er svært fornøyd med de gode mai-tallene, men har også flere bestillinger fra sommerens turister. Bildet viser Sure Hotel.

Haugesund med knallsterke maitall: – Vi skal vokse med 10 hoteller årlig

Full jubel i Haugesund, Bergen og Kristiansand. 

Publisert Sist oppdatert

Ifølge tall fra Benchmarking Alliance, som Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting har bearbeidet og analysert, var Haugesund den av 13 storbyer som oppnådde det høyeste hotellrombelegget i mai (se grafikk lenger ned på siden).

Prisfall for Bodø

12 av 13 byer på oversikten har romprisvekst fra mai i fjor, og det er også 12 av 13 som har prisøkning fra mai 2019. Bodø er eneste by i oversikten som har prisfall fra mai 2019, mens Kristiansand er alene blant de 13 om å ha prisnedgang fra mai i fjor.

I mai i år var det fire helligdager som falt utenfor helg, samt at det kom én inneklemt dag. 2022 inneholdt mai to helligdager utenfor helg, samt to såkalte inneklemte dager. I 2019 var det tre helligdager og én inneklemt dag i mai, og for byhotellene var årets mai ugunstig i forhold til mai både i 2019 og 2022, skriver Wiederstrøm Hotel Consulting. 

Store ambisjoner

De gode tallene fra Haugesund kommer ikke som noen overraskelse hos den norske hotelloperatøren CIC Hospitality som er representert med 160 rom i byen fordelt på Park Inn by Radisson og Sure Hotel.  

Kommersiell direktør i CIC Hospitality, Øyvind Frisak

– Arbeidere hos Aibel trekker opp en del av trafikken på våre hotell. Men vi hadde god trafikk under pandemien, og vi ser på tallene at også denne sesongen blir bra. Vi venter at mange turister vil legge ferien til Haugesund og våre hotell i sommer, sier kommersiell direktør, i CIC Hospitality, Øyvind Frisak, til Hotellmagasinet. 

Hotelloperatøren har store vekstambisjoner i en allerede voksen portefølje bestående av 20 hoteller i Norge og Danmark. Allerede neste år kommer det tre nye hoteller hvorav ett i Bergen. 

– Vi har en femårsplan hvor målsettingen er å hente 10 hoteller årlig inn i porteføljen. Herunder alt fra å bygge selv til leie, sier Frisak. 

Powered by Labrador CMS