AMBISJONER: Daniel Hagevik er bare 23 år, men hotellsjef i Haugesund. Han stortrives i sin nye jobb.

Drevet for seg selv siden han var 12 år

Nå er Daniel hotellsjef og har ansvaret for sju medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

I oktober i år ble den unge bergenseren Daniel Hagevik ansatt som hotellsjef for Sure Hotel Haugesund by Best Western. Midt i sentrum av byen. Og det i en alder av 23 år.

Da han så stillingen som resepsjonsarbeid var tilgjengelig tok det ikke lang tid før unggutten kastet seg på. Det ble full klaff.

Han stortrives i sin nye jobb hvor han har ansvaret for sju medarbeidere.

– Jeg har ingen erfaring med daglige arbeidet som kreves på et hotell, men jeg har drevet med IT-utvikling av hotell- og økonomisystemer, så jeg forstår bransjen. Det er mye jobb, men spennende, lærerikt og givende, sier Daniel Hagevik til Hotellmagasinet.no.

Selgerbakgrunn

Han forteller at han har drevet for seg selv siden han var 12 år (!) gammel, og startet både enkeltmannsforetak og selskaper. Daniel har ingen formell IT-utdannelse, men er selvlært.

I tillegg har han jobbet som selger for Microsoft og Google. Men nå styrer han altså hotellet med 50 rom i Haugesund sentrum.

– Det som har vært det vanskeligste i jobben har vært å forstå utfordringene i de forskjellige avdelingene på hotellet. Men det begynner nå å gå seg til, smiler han.

Noe av det første 23-åringen tok tak i var å fjerne resepsjonen med en innsjekkingsterminal.

Høy kundetilfredshet

Og er nå det eneste hotellet i sildebyen med den løsningen.

– Det er mer effektivt og kostnadsbesparende for oss, samtidig som det er enklere for kunden. Vi er fortsatt tilgjengelig 24-7. Ved å kutte i bruk av resepsjonist har vi flyttet denne ressursen over til andre deler av hotellet, som for eksempel økt satsing på kundeservice, svare på henvendelser fra kundene og frokost-fasiliteter. Vi mottar ukentlig rapport, og vi oppnår høy kundetilfredshet. Mange fryktet vi måtte kutte i antall ansatte med denne løsningen, men det var aldri aktuelt.

Han fortsetter:

– I motsetning til andre hoteller i byen hadde vi åpent i julen. Det kan vi gjøre fordi vi er selvbetjente. 17 prosent belegg i julen er vi godt fornøyd med. Frokost er et stort satsingsområde, her skal det være full servering og den skal være smakfull. Vi tilbyr verken middager eller kveldsmat. Alkoholservering ja, men alt skal være enkelt.

Powered by Labrador CMS