STILIG: Sånn kan Kristiansunds nye sentrumshotell bli seende ut. Hotellet vil få rundt 140 rom og blant annet en feiende flott takterrasse.

Bygger nytt hotell i Kristiansund

140 rom, restaurant, kafe og takterrasse. 

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at alle de store kjedene er representert i byen, velger utbygger Eirik Olesen å satse på hotellutbygging i byen. 

Kristiansund er i vekst, og Campus Kristiansund er under bygging. Det er også stor næringsutvikling og kultursatsing i form av nytt operabygg. I tillegg er det stor aktivitet fra oljenæringen.

– Det er et meget godt hotellmarked i Kristiansund, og vi er en av byene i Norge med høyest beleggsprosent. Vi får et nytt, flott hotell som vil ligge midt i bykjernen i sentrum, og vi vil være en sterk aktør i konkurransen om gjestene, skriver Olesen i en SMS til Hotellmagasinet. 

Prosjektet er på 6000-8000 m2, og hotellet vil få rundt 140 rom. Olesen håper å ha spikret de fleste detaljer rundt utbyggingen før årsskiftet. 

Krook & Tjäder Arkitekter AS
Krook & Tjäder Arkitekter AS

– Vi håper å få på plass avtaler med relevante aktører i løpet av kort tid. Endelig tidsplan er ikke lagt. Vi skal utvikle dette i samarbeid med utviklingspartner, og vi har ikke landet på hvem eller på hvilken basis. Vi skal også inngå avtaler med entreprenør og drifter av hotellet, skriver han videre. 

SATSER: Utbygger Eirik Olesen skal bygge hotell i Kristiansund sentrum med r140 rom.

Det er med andre ord ikke klart hvem som skal drifte hotellet, men flere aktører i hotellbransjen har meldt sin interesse, ifølge Olesen.

– Jeg utelukker ikke at vi inngår avtale med en kjede som allerede er representert i byen, skriver han.

Det er arkitektkontoret Krook & Tjäder Arkitekter AS som har fått oppdraget med å tegne byens nye hotell (se flere bilder lenger ned i teksten). De har jobbet med prosjektet i et år. Gamle verneverdige sentrumsgårder skal bindes sammen og bygges om til hotell.

Det er gitt rammetillatelse uten å regulere. 

– Prosjektet har vokst fram over tid. Det har vært et godt samarbeid med kommune, fylkeskommune, politikere og innbyggere – og mange er begeistret over prosjektet, sier faglig leder i Krook & Tjäder Arkitekter AS, Jan Kristian Borgen, til Hotellmagasinet.

Powered by Labrador CMS