– Viktig å holde fokus

Å stenge ut hva andre gjør og fokusere på seg selv er noe av det viktigste for Team CWD, ifølge jurymedlem Lars- Erik Underthun.

Publisert Sist oppdatert

– Er dere klare for dette da, parerer jurymedlem Lars-Erik Underthun, da vi spør han om han er klar til dagens viktige oppgave.

Han har ett viktig råd til Christopher Davidsen og Håvard Werkland.

– Det viktige er å holde fokus på seg selv og ikke bli stresset av hva andre har planlagt.  Man kan ikke miste selvtilliten etter å se brosjyrene til de andre, men stole på at det man har forberedt er bra. Det er jeg sikker på at Norge gjør, sier Underthun.

Han har fulgt prosessen tett hele veien og har registrert at Davidsen ikke har gjort noen vesentlige endringer i menyen sin de siste dagene. Det tror han betyr at selvtilliten er god i det norske laget. 

Sjekket to ganger

Han innrømmer likevel at han er spent på Norges vegne.

– Norge fører an i Bocuse og drar de andre landene med seg. Det har også dommerne merket seg og jeg vet at de var inne og sjekket den norske boksen ved to anledninger i dag, uten å finne noe å anmerke. Jeg vet at de er godt forberedt, men så vet man ikke hvordan dommerne mottar det de leverer. De leverer allerede som nummer tre i dag, så jeg håper dommerne er forberedt på det som kommer.

Han drar en hopparallell.

– Vi må håpe at det ikke blir som i skihopp, der de første hopperne aldri får gode karakterer, fordi dommerne er redde for å bruke opp sine beste karakterer. Men det tror jeg ikke skjer her. Vi har gått gjennom reglene på forhånd, men alle har sine folosofier, så vi får se, sier en spent Underthun.