– Tror på stor interesse

Avinor vil selge eiendommen som huser Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Som et ledd i finansieringen av utbyggingsprosjekter ved norske lufthavner har Avinor besluttet å legge eiendommen som huser Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen ut for salg. Det skriver hangar.no.

Et eventuelt salg vil imidlertid ikke får noen konsekvenser for hotelldriften på kort sikt.

- Det stemmer at det ikke vil påvirke hotelldriften. Det er en langsiktig kontrakt som varer til 2027, skriver Rezidor i en e-post til Hotellmagasinet.

Lønnsom investering

Avinors to største utbyggingsprosjekter er terminalutvidelsene ved Oslo Lufthavn, Gardermoen og Bergen Lufthavn, Flesland. Begge skal stå ferdig i 2017.

 «Vi har eid eiendommen siden vi oppførte hotellet i 1998, og det har vært en god og lønnsom investering for Avinor. Verdiutviklingen på eiendommen innebærer at et salg vil gi et viktig bidrag til finansieringen av konsernets omfattende investeringer», uttaler Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen.

Tror på stor interesse

Avinor har engasjert eiendomsmeglerselskapet Heilo Eiendom AS som sin rådgiver i forbindelse med salget. Ikke overraskende skryter de av hotelleiendommen.

– Vi gleder oss til å igangsette prosessen med salg av en av de flotteste og beste hotelleiendommene i Norge. Det er sjelden hotelleiendommer av dette kaliber kommer i markedet og vi håper og tror på stor interesse fra investorer, uttaler Trond Sejersted Bødtker i Heilo Eiendom.