Rica Nidelven vant igjen

Rica Nidelven vant årets beste hotellfrokost igjen. Det ble nylig gjort kjent på restauranten Feinschmecker i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

For niende gang på rad, og heller ikke spesielt overraskende, er Rica Nidelven kåret til landets beste hotellfrokost. Faktisk er det bare i 2005, den aller første året kåringen fant sted, at det anerkjente trønderhotellet ikke har vunnet den prestisjefulle kåringen Twinings Best Breakfast.

Juryleder Wenche Andersen sa under offentliggjøringen at de virkelig hadde lett nøye etter svakheter, men at det var vanskelig å finne.
Vi møtte en glad og stolt direktør Bjarte Gjerde, umiddelbart etter kåringen.
– Tusen hjertelig takk. Jeg er veldig stolt over å ta ni strake. Det hadde jo vært veldig synd å avslutte med en andreplass, sier den avtroppende direktøren. Han peker på hele bedriftskulturen som nøkkelen til suksess.
– Ja, det er det handler om. En helhetlig strategi. Vi lager mat fra grunnen av, bruker lokale matvarer, og har et høyt nivå på kokker og servitører. Vi har skapt en vinnerkultur. Vi gjør vårt beste hele tiden. Det er summen av alt dette som gjør det så bra.

Skal utvikle videre

Hvis du tror de nå vil hvile på laurbærene, så tar du feil.
– Hvert år har vi en målsetning om 30 prosent innovasjon og utvikling. Det er ikke bare et mål, dette gjennomfører vi hver høst.
Gjerde så frem til en hyggelig feiring.
– Nå skal vi feire med en suveren middag. Det bruker å være en kulinarisk opplevelse her på Feinschmecker. Så skal vi feire på hjemmebane med de som har bidratt. Dette er teamwork. Hele bedriften har sin del av æren, sier en glad direktør.

Finaleheatet bestod av Clarion Hotel The Edge, Thon Hotel Lofoten, Rica Ishavshotel i Tromsø og Rica Nidelven Hotel og ifølge finalejuryen, anført av TV2-kokk Wenche Andersen, var det høyt nivå.
Andreplassen gikk til Thon Hotel Lofoten, mens tredjeplassen ble delt mellom Rica Ishavshotell og Clarion Hotel The Edge.

Det er Twinings Best Breakfast som kårer Norges beste hotellfrokost, og over 400 hoteller er vurdert av teknisk arrangør Haugen Gruppen. De siste to månedene har finalejuryen besøkt alle finalistene, gjennom flere uanmeldte besøk på hvert hotell. Først valgte de ut 11 finalister, før de fire superfinalistene ble nominert.