Rica-direktør ble Årets Unge Hotelier

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Hotelldirektøren ved Rica Victoria hotell i Lillehammer og Rica Hotel Hamar, Kjetil Engum, er kåret til "Årets Unge Hotelier 2012".

Vinneren blir kåret av en fagjury bestående av flere toppledere innen norsk reiseliv, og prisen deles ut av HSMAI til den personen de anser som landets mest talentfulle og ambisiøse unge hotelleder. Utdelingen fant sted under HSMAI-dagen den 9. oktober.

– Kjetil Engum er «hel ved». Kjetil byr på seg selv og er 100 prosent tilstede i enhver anledning, sier en stolt HR-direktør i Rica Hotels, Sidsel Haavardtun om «Årets Unge Hotelier» i en pressemelding. Haavardtun beskriver dessuten Engum som tillitsvekkende, ærlig og lojal med en stor arbeidskapasitet.Tøft marked
 33-åringen har vært hotelldirektør ved Rica Victoria Hotel i Lillehammer siden 2008, og ble administrerende direktør for både Rica Victoria Hotel og Rica Hotel Hamar i 2011. Juryen begrunner sitt valg blant annet med hvordan Engum har klart å gjennomføre vellykkede, omfattende prosesser ved begge hotellene med gode resultater, til tross for at de begge opererer i et tøft marked.

Med også Rica Hotel Hamar som ansvarsområde fra 2011 igangsatte Engum betydelige omstruktureringer ved hotellet, samt at han har ledet en total og vellykket oppgradering av den tradisjonsrike bedriften. Rica Hotel Hamar ble senest tidligere i år kåret til å ha Hedmarks beste frokost.

– Dette er ikke kun en anerkjennelse til meg, men til alle mine fantastiske kollegaer på Hamar og i Lillehammer og dessuten til hele regionen, sier Engum. Den unge «hotelieren» klarer ikke å legge skjul på stoltheten og gleden han føler av å bli nominert og attpåtil vinne den prestisjetunge kåringen.

 

Elsker å gi tilbakemeldinger
Engum sin filosofi som leder er at gjester trives der medarbeidere trives. Med menneskelighet, engasjement, tydelige kvalitetskrav og utvikling av Rica Hotels’ motto «Det Gode Vertskapet», har Engum oppnådd et betydelig kvalitetsløft og et godt arbeidsmiljø ved begge hotellene han har ansvaret for.
– Vi mennesker elsker å få tilbakemeldinger på den jobben vi gjør. Jeg forsøker derfor å være en synlig leder og være flink til å gi tydelig respons, sier Engum.
– I tillegg så er det jo også veldig gøy å gi tilbakemeldinger til så dyktige kollegaer som jeg har gleden av å jobbe med, skyter Engum inn nærmest på innpust. Det er tydelig at han brenner for temaet.

 

Tenker på omgivelsene
Engum er en dedikert hotelldirektør som trives best med mange baller i lufta. 33-åringen, som opprinnelig er fra Tromsø, har blant annet feiret jul alene i Lillehammer tre år på rad for å bygge en posisjon som et «jule-hotell». Da Rica Victoria Hotel høsten 2010 ble Lillehammers første svanemerkede hotell, tok den unge direktøren hotellets miljøsatsing på alvor og kjøpte el-bil.

Engum har dessuten et stort engasjement også utenfor egen bedrift. Blant annet har han vært «primus motor» for et barneløp i Lillehammers gater tre år på rad hvor inntektene har gått til barneavdelingen ved Sykehuset Innlandet. 

 

Teaser:

Hotelldirektøren ved Rica Victoria hotell i Lillehammer og Rica Hotel Hamar, Kjetil Engum, er kåret til "Årets Unge Hotelier 2012".

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Kjetil Engum ble "Årets Unge Hotelier 2012".