Planlegger The Well-hotell

«Rimi-Hagens» enorme badebalje The Well får trolig to nye naboer: et badeanlegg for barn og et stort spahotell. Hotelloppdraget går etter alle solemerker til Nordic Choice.

Publisert Sist oppdatert

Hotellmagasinet har, mer eller mindre siden første spadetak i januar 2014, stilt følgende spørsmål til eierne av The Well: Når kommer hotellet? Svarene vi har fått kan i beste fall beskrives som vage.

Men nå kan vi avsløre at hotell-snøballen ruller for alvor i Oppegård, noen meter utenfor Oslo-grensen.

– Vi er nå i en innledende dialog med kommunen for å se på mulighetene for å realisere byggetrinn to. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier prosjektleder i Canica, Thomas Gundersen.

Byggetrinn én var altså spa-anlegget The Well som ble ferdigstilt i desember i fjor. Byggetrinn to åpner muligheten for et badeland for barn på 3.000 kvadratmeter på samme eiendom. Men det planlegges også et stort spahotell. I feltet merket Fase 2 på illustrasjonen under er det regulert inn et badeland. Hvor hotellet kommer er foreløpig uvisst, men muligens til høyre for parkeringsplassen. (Saken fortsetter under bildet)

Entusiastisk ordfører

Ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, bekrefter at kommunen har hatt flere møter med Canicas representanter. Han er, som ordførere flest, riktignok hakket mer entusiastisk til badeanlegget med svømmehall enn til hotell.

– Det er kjempespennende at de ser på mulighetene for byggetrinn to. Kommunen er ansvarlig for svømmeopplæring og har skrikende behov for en ny svømmehall med et badebasseng på 25 x 25 meter, sier han.

To uavhengige konsepter

Ifølge et møtereferat Hotellmagasinet har fått tilgang til, vurderer Canica å bygge et svømmebasseng på 25 x 15,5 meter samt et treningsbasseng på 12,5 x 15,5 meter, alt bygget på et plan.

Det presiseres i referatet at anlegget ikke skal bli en miniutgave av The Well.

«Det blir to uavhengige konsepter, de trenger derfor heller ikke å henge sammen, annet enn at det bør være mulig å spasere mellom de to anleggene».

Blir Choice-drevet

I tillegg til badeanlegget planlegges det altså også et stort «spa-hotell» for å gi både store og små badegjester muligheten til å overnatte. Og skal vi tro kommunens notatblokk blir det en velkjent driver av hotellet.

Ifølge referatet fra junimøtet med kommunen har det Canica-eide selskapet Kongeveien Eiendom allerede vært i dialog med Nordic Choice Hotels. Her går det frem at det vil satses tydelig på et spahotell. «The Well Hotel» er foreløpig skissert til å ha rundt 220 rom, konferansekapasitet for 500 personer og flere små grupperom. Det kan derfor bli aktuelt med to satsningsområder: Et «parkonsept» i helgene og konferansetilpasset i ukedagene. Selvsagt skal det jobbes for å skape balanse mellom de ulike målgruppene.

Bekrefter god dialog

Torgeir Silseth (bildet), administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, bekrefter til Hotellmagasinet at de er i dialog med Canica om et hotell ved The Well.

– Vi kjenner Canica-systemet gjennom mange år og spesielt i tilknytning til Farris Bad. Det er derfor naturlig at vi også har snakket sammen om utviklingen av et hotell i tilknytning til The Well. Vi liker å jobbe med Canica og vi har lyst å gjøre noe der ute. Det er der vi er i dag. Prosjektet virker veldig spennende, for de er i ferd med å bygge opp en destinasjon. Kombinasjonen med The Well og et nytt badeland gjør at det er rom for et hotell der, sier Silseth til Hotellmagasinet.

Klart om to år

I dagens reguleringsplan er det ikke inkludert et hotell på området foreløpig, kun badeanlegget. Ifølge det siste referatet fra møter mellom Canica og Oppegård kommune ønsker førstnevnte å komme i gang med et planinitiativ så raskt som mulig, og gjennomføre reguleringen både med hotell og badeanlegg i planen. I dette referatet antas det at byggetiden vil være rundt 18 måneder.

Reguleringstiden i Oppegård kommune ligger på omtrent et halvt år, og det er mulig å kjøre byggesak og regulering parallelt, ifølge kommunen.

Sagt med andre ord: Innen et par år vil høyst sannsynlig Silseth, Stordalen & co ha et nytt spahotell i porteføljen.

Silseth er enig i våre estimater på tid.

– Ja, det er realistisk. Et år med planlegging og et år med bygging virker sannsynlig.

Og han avviser på ingen måte at det er hans kjede som kommer til å drive hotellet.

– Både de og vi håper at det er vi som skal drive det. Det er god stemning, for å si det slik.

Powered by Labrador CMS