Ørjan utelukker ikke nytt forsøk

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Den norske kokken Ørjan Johannessen (27) fikk prisen for beste fiskerett under årets Bocuse d´Or i Lyon, og bekreftet dermed for hele verden at Norge er best på fisk. Det var allikevel en skuffet Europamester som konstaterte at det ikke ble pallplassering i VM i kokkekunst, men han ser ikke bort i fra at han stiller igjen.

  

Regjerende europamester i kokkekunst Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik (27) har imponert matnorge med sine prestasjoner de siste årene. I 2012 gikk han rett til topps i Bocuse d´Or Europe i Brussel og ble samtidig storfavoritt til det som kalles VM i kokkekunst – Bocuse d´Or i Lyon som ble arrangert i januar i år. I et intervju med Hotellmagasinet før avreise sa han at han ville være skuffet om han ikke vant.

– Vi hadde en god følelse etter at begge rettene var levert til dommerne, sier Ørjan Johannessen. – Så jeg skal ikke legge skjul på at jeg er skuffet over at det ikke ble medalje. Spesielt når jeg ikke kan påvise hva vi gjorde galt. Da jeg fikk prisen for beste fiskerett ble jeg bare stum. Jeg vet jo at det er femteplassen. Jeg skjønte egentlig ikke hva som skjedde. Jeg hadde ikke tanker om en plass utenfor pallen da vi startet opp og jeg var fornøyd da vi var ferdige, sier Ørjan.

Det ble Frankrike som tok gullet, med Danmark og Japan på de to neste plassene. Ørjan og hans commis Julie Marie Eske jensen ble til slutt nr fem.

 

Beste fiskerett til Norge

Det var allikevel et plaster på såret å få prisen for Beste fiskerett for Johannessen og hans team. Norge er kjent for gode råvarer på fisk, og det er ekstra hyggelig for Ørjan å få denne prisen.

– Vi har fokus på fisk og skalldyr på Bekkjarvik Gjestgiveri og er stolte av å ta med oss denne prisen hjem til Austevoll, sier Ørjan Johannessen.

Når man kommer inn på om han stiller igjen blir det stille.

– Jeg har ikke bestemt meg enda. Jeg er fryktelig revansjelysten, men vet ikke om jeg er sulten nok. Men jeg har ikke helt avskrevet om jeg vil stille igjen, avslører Ørjan som er i tenkeboksen.

 

Les mer om Ørjan Johannessen i neste utgave av Hotellmagasinet.

  

Teaser:

Den norske kokken Ørjan Johannessen (27) fikk prisen for beste fiskerett under årets Bocuse d´Or i Lyon, og bekreftet dermed for hele verden at Norge er best på fisk. Det var allikevel en skuffet Europamester som konstaterte at det ikke ble pallplassering i VM i kokkekunst, men han ser ikke bort i fra at han stiller igjen.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Ørjan Johannessen vurderer revansje.