Får bygge høyt hotell

Publisert Sist oppdatert

- Dette hadde nok vanskelig latt seg gjennomføre i mange andre kommuner, sa Asmund Haare i First Hotels, som mener den politiske ledelsen i Ullensaker er framtidsrettede og "spenstige".

Host Hotelleiendom ønsker at deres planlagte storhotell på Jessheim skal rage hele 70 meter over bakken. Det krever et unntak fra både byplanen og bebyggelsesplanen for området, samt omregulering av tomta.

- Vi er helt imot høyhus på Jessheim - særlig av slike dimensjoner. Signalbygg ja, men det er ikke synonymt med stor høyde. Dette passer ikke inn i omgivelsene, verken eksisterende bebyggelse eller landskapet rundt. Dessuten avgir den vedtatte reguleringsplanen et løfte til alle beboerne i området; om at så høye bygg ikke skal bygges. Det gir et veldig feil signal om vi plutselig skulle godta et bygg som dette, uttalte Ola Nafstad (Ap) under den politiske behandlingen av saken.

- Ja, dette er naturligvis veldig positivt for oss. Men jeg vil også få gratulere beboerne på Jessheim med et bygg som for alvor vil bidra til å sette tettstedet på kartet. Dette blir et fantastisk hotell. En arkitektonisk perle, som vil fungere som et landemerke også fra lufta. Det fortjener en slik beliggenhet som dette, ved Jessheims inngangsport fra sør, sa Asmund Haare, administrerende direktør for First.

- Bare de resterende godkjenninger blir gitt skal vi starte byggingen så snart som mulig. Dette kan nok ta litt tid, men om alt går etter planen kan det bli byggestart innen et år, fortalte en begeistret junior vice president for Host Hotelleiendom; Sara Bjarnason til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Les mer på http://www.eub.no/

Thumbnail Image: