Brygger på noe stort

Gulating ølutsalg fortsetter veksten i det norske ølmarkedet. Nå åpner de sin første franchise-butikk i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Gulating ølutsalg åpner i slutten av november nytt ølutsalg i Fredrikstad. Det nye ølutsalget vil bestå av mellom 300 og 350 varianter av øl og blir det mest omfattende ølutsalget i Fredrikstad. Utsalget i Fredrikstad blir den første franchise-butikken til Gulating og får sentral beliggenhet i bygget til det gamle Vinmonopolet i Gamlebyen.

– Vi ser frem til å tilby publikum i Fredrikstad et bredt utvalg av ulike norske ølsorter, samtidig som vi også har øl fra de større velkjente bryggeriene. Vi vil også etablere et eget mikrobryggeri i forbindelse med det nye ølutsalget, samt tilby et bredt utvalg av utstyr og råvarer for hjemmebrygging, sier daglig leder Morten Krogh i Gulating i Fredrikstad.

Skal vokse

Forventet åpning er fredag 27.november og eier Rolf Ivar Skår forventer å vokse ytterligere.

– Åpningen i Fredrikstad markerer åpningen av vår første franchise-butikk i Norge. Foruten egne ølutsalg forventer vi å åpne en rekke nye franchise-utsalg i løpet av det neste året. Vi har i løpet av et år etablert oss på syv strategiske steder i Norge og vi opplever at det norske ølpublikum ønsker utsalg med et så bredt utvalg av ulike ølsorter, sier daglig leder Rolf Ivar Skår i Gulating Bryggeri.

Startet i det små

Rolf Ivar Skår er opprinnelig siviløkonom og startet i 2011 med ølbrygging i Dale i Sunnfjord. Med bryggeriskolen i København, og tilleggsutdannelse som ølsommelier, brygget og utviklet han sine egne brygg. Oppskriftene fikk han testet ut på sin pub som lå vegg i vegg med bryggeriet. Han etablerte Gulating Bryggeri AS i 2013, det første produktet ble lansert i mai 2014 og selskapet fikk også distribusjon i dagligvarehandelen i samme periode.

Et typisk ølutsalg i regi av Gulating består av om lag 300 varianter av øl. Dette inkluderer egne brygg som Bjorr Pils, Vikingpr pale le, Myrkr brown ale og Inland India pale ale. De er i dag representert med ølutsalg i Arendal, Bergen, Trondheim, Larvik, Sandefjord, Lørenskog og Strømmen.