Årets Sjømatkokk

Publisert Sist oppdatert

Sperre(28) jobber til daglig som kokk på Neptun Restauranter AS i Bergen. Det er helt fantastisk å vinne en slik pris som dette, sa Torstein Sperre da han mottok prisen.

Med utgangspunkt i råvarer som lysing, makrell og ishavsrøye laget han 3 retter som førte han helt til topps i den prestisjefylte konkurransen. Hver enkelt rett ble presentert en fagjury for bedømmelse.

Dette gir anerkjennelse og kan brukes også i markedsføringen av vår bedrift, sa Sperre. Neptun Restauranter AS er kjent for sin satsing på sjømat og ble nylig også sertifisert som en ”Smak av Kysten bedrift.”

Det var gode prestasjoner selv om nivået kunne variere fra rett til rett, sa hoveddommer Harald Berger fra Gastronomisk Institutt i Oslo.

På 2. og 3. plass kom henholdsvis Thomas Madsen(31) fra Clarion Hotell Admiral i Bergen og Morten Andersen(27) fra Henningsvær Bryggehotell i Henningsvær. Begge har deltatt i kokkekonkurranser både regionalt og nasjonalt.

Konkurransen var krevende med litt uventede råvarer. Den ble arrangert etter ” mystery basket- prinsippet” der deltakerne ikke skal sende inn menyer på forhånd. Dette stiller ekstra store krav til utøverne.

Den nasjonale kokkekonkurransen ”Årets Sjømatkokk” arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og ble avviklet under publikumsarrangementet Sjømat for alle på Akvariet i Bergen i helgen.

I juryen satt foruten hoveddommeren Harald Berger også Eva Danielsen fra Bergenkokkenes Mesterlaug, Terje Moen fra Norges Kokkemesteres Landsforening og Christine Skorpen fra Bergenkokkenes Mesterlaug.

Thumbnail Image: