Åpner hoteller i Uganda og Ghana

Carlson Rezidor styrker sin posisjon på det afrikanske kontinent og legger til Uganda og Ghana i sin portefølje, med Radisson Blu Hotel Kampala og Radisson Blu Hotel Accra Airport, The Exchange.

Publisert Sist oppdatert

Radisson Blu Hotel Kampala, Uganda, er en eksklusiv eiendom, med 195 rom, og vil ta i mot de første gjestene i fjerde kvartal, 2016. Radisson Blu Hotel Accra Airport, The Exchange vil omfatte 207 rom og åpner dørene i løpet av 2017.
– Vi er glade for å etablere oss i Uganda. Turisme er en av landets raskest voksende sektorer, og Uganda er også blitt et viktig marked for utenlandske investeringer på grunn av sine rike oljereserver, sa Wolfgang M. Neumann, President & CEO i Rezidor, på African Hotel Investment Forum i Addis Abeba, Etiopia. – Etableringen i Ghana støtter vår strategiske vekst i Vest-Afrika, en ressursrik og raskt voksende region med betydelig potensiale for vårt kjernemerke Radisson Blu, la Neumann til.

Store i Afrika

Carlson Rezidor styrker sin posisjon som det ledende internasjonale hotellkonsernet på det afrikanske markedet. Med 30 hoteller under utvikling har kjeden den største porteføljen av hoteller og rom under utvikling på det afrikanske kontinentet (kilde: W Hospitality). Foruten Radisson Blu i det øvre sjiktet av livsstilsegmentet, driver Carlson Rezidor Park Inn by Radisson i mid-market segmentet. I begynnelsen av 2014 har kjeden også lansert to nye merker: Radisson Red (livsstilsegmentet) og Quorvus Collection for luksussegmentet.
– Vi er forpliktet til det afrikanske kontinentet, og tar sikte på å etablere Radisson Blu som det ledende varemerket i regionen, og vil utvikle Radisson Blu-hoteller i utvalgte hovedsteder og finansielle hubber der det er en betydelig etterspørsel etter internasjonalt merkede hotellrom, med høy kvalitet, forklarte Neumann.

Potensial

– Afrika er ett av våre viktigste markeder for vekst. Vi tror på potensialet på dette kontinentet, og er forpliktet til å bli en sentral aktør i reiselivssektoren over hele kontinentet, sier Elie Younes, Senior Vice President & Head of Group Development i Rezidor.
Konsernets utviklingsstrategi er bygget på en proaktiv kapitalinvestering med betydelig satsning i nye markeder.
– Afrika tilbyr gode muligheter på grunn av sine enorme naturressurser og arbeidsstyrker, forbedret infrastruktur og en voksende middelklasse. Vi ønsker videre vekst på kontinentet sammen med våre eksisterende og nye samarbeidspartnere, gjennom transparente og ansvarlige forretningsforbindelser. Vi ønsker også å være en ledende arbeidsgiver i Afrika. Ved å skape nye arbeidsplasser for lokalbefolkningen og ved å engasjere oss i lokalsamfunnene kan vi gjøre en forskjell, sier Younes.

Carlson Rezidor åpnet sitt første hotell i Afrika i 2000, Radisson Blu Waterfront Hotel, Cape Town. Siden da har hotellkjeden bygget opp et nettverk av 51 hoteller og 11 500 rom i 21 land i Afrika, samt ett regionskontor i Sør-Afrika. Nye åpninger av konsernets hoteller inkluderer Radisson Blu Hotel, Maputo (Mosambik), Radisson Blu Hotel, Lusaka (Zambia) og Park Inn by Radisson Foreshore Hotel Cape Town (Sør-Afrika). Fremtidige åpninger inkluderer Radisson Blu og Park Inn by Radisson hoteller i Nairobi (Kenya), Kigali (Rwanda) og Cape Town (Sør-Afrika).