All Seasons nye brohode i Norden

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Hotellkjeden Accor er stor på verdensbasis, men liten i Norden. Nå kommer de med flere hoteller og før sommeren var All Season Stockholm på plass. Et tidligere kontorbygg er gjort om til et smakfullt hotell i bydelen Solna. 

Med 140 rom på åpningsdagen blir det nye hotellet en viktig aktør i hotellbransjen i denne delen av Stockholm. Rett over gata ligger et av Scandic-kjedens hoteller med beste belegg så det er tøff konkurranse i markedet.

– Vi har etablert oss i et område med vekst, sier hotellsjef Fredrik Andersen. Ikke langt unna ligger Carolinska sjukhuset som er under utbygging. Sveriges nye hovedarena for fotball bygges noen hundre meter unna.

– Flere boligområder er planlagt og igangsatt og har er det mang gjester som etter hvert behøver rom.  I tillegg har vi store aktører som naboer, sier Andersen og tenker på hovedkontoret til entreprenørfirmaet NCC og entreprenøren Strabag Scandinavia som har kontor på hver sin side av hotellet, i samme kvartalet. I tillegg er Solvalla travbane og Ulriksdals golfbane attraktive reisemål i nærområdet. 

All Seasons første hotell i Sverige ligger i en sentral kontorblokk i Solna i utenfor Stockholm. Tidligere var dette hovedkontoret til ICA-handlarna i Sverige. 

 

GODT BELEGG

– Vi ser allerede etter en måneds drift at vi har vår plass i markedet, sier Andersen som til tross for minimal markedsføring har hatt bra belegg siden åpning. – Vi har hatt opptil flere døgn med 100 prosent belegg, forteller han og opplyser at hotellet etter hvert skal bygge enda flere rom med suiter og familierom. Andersen mener også at en fornuftig prispolitikk og medlemskapet i Accor-kjeden er nøkkelen til det gode besøket.

– Et rom til mellom 500 og 1000 kroner pr natt samt en bookingside på nett fra kjeden som mange bruker daglig har gjort at tilstrømningen har vært over det vi trodde, sier hotellsjefen.

Han er også bevisst på at hotellet skal holde en 3*- standard både på romstørrelse og service, men innrømmer at han liker å gi det lille ekstra.

– Hos oss er alt inkludert. WiFi, frokost og seng. I tillegg har vi et godt kjøkken som serverer middag til en vettug pris og en liten, men hyggelig bar der man kan kose seg. Rett utenfor baren er det en liten lounge med avslappende stoler og en coffe-shop med kaffemaskiner og PC for bruk på nettet for de som ikke har med seg egen PC. Et lekerom for barn er det også blitt plass til.

KONTORER

Bygget har tidligere huset hovedkontoret til ICA-handlarna i Sverige og har nå fått en grunnetasje med sosiale rom og restaurant og bar. Fem etasjer med rom og en sjuende etasje med businessavdeling med møterom og kontorleie for en dag eller tre. 

Hotellet er veldig grafisk og den som fant gulvteppene har nok vært preget av Missoni – fargesterkt kan man trygt si det var. Rommene er likt innredet. De fleste er dobbeltrom med en stor behagelig seng, lite gulvplass og et bad med det nødvendige. Blant annet en dusj som var stor nok til at det gikk å vaske håret uten å slå albuen i veggen – og det bruker å være et greit mål for størrelsen på dusjrommet. Samtidig var størrelsen på rommene således at man ser hotellets behov for familierom der man kan få inn en reiseseng på gulvet uten å måtte gå ut for å skifte mening.

Maten som ble servert da vi var der var standard hotellmat uten de store krumspring. Enkelt men godt og det er det de fleste hotellgjester er ute etter.

 

En smakfull lobbykafe med internettoppkoblede PC-er vil nok bli en kjært samlingsområde for gjestene.
Teaser:

Hotellkjeden Accor er stor på verdensbasis, men liten i Norden. Nå kommer de med flere hoteller og før sommeren var All Season Stockholm på plass. Et tidligere kontorbygg er gjort om til et smakfullt hotell i bydelen Solna. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Baren hadde en enkel vegg i plastikk som skilt den fra publikumsområdet. Denne dekorplasten gikk igjen også i matsalen.