Scandic kjøper Rica Hotels

Styrker porteføljen med 72 anerkjente hoteller.

Publisert Sist oppdatert

Scandic har inngått avtale om å kjøpe Rica Hotels. I Norge styrkes kjeden med 65 hoteller, og Scandic blir dermed landsdekkende. Kjøpet er betinget av konkurransemyndighetenes godkjennelse.

 Oppkjøpet av Rica Hotels er et viktig steg i videreutviklingen av Scandic-konsernet, som gjennom de senere år har gjennomført en rekke tiltak for å styrke kundetilbudet og tilstedeværelsen i det nordiske markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

- Et nytt nivå

- Med Rica løfter vi Scandic til et nytt nivå i det nordiske hotellmarkedet. Vi styrker vår portefølje med anerkjente Rica-hoteller på attraktive beliggenheter, og snart kan gjestene velge mellom ca. 223 hoteller i hele Norden. Til sammen kommer vi til å ha 25.000 gjester hvert eneste døgn, og 13.000 dyktige medarbeidere vil gjøre sitt ytterste for å bidra til at alle disse gjestene får gode og minnerike opphold, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic.

Scandic har i dag 151 hoteller i Norden, hvorav 19 i Norge, mens Rica Hotels’ portefølje omfatter 72 hoteller i Norge og Sverige, hvorav 65 i Norge.

Rica er i vekst og åpner i 2014 Rica Ørnen Hotel i Bergen og Rica Havet Hotel i Bodø. Ricas egeneide hoteller har rundt 3000 medarbeidere, en årlig omsetning på om lag 2,6 milliarder kroner.

- Vi har funnet en svært god havn og partner for Rica. Sammen vil selskapene være Nordens ledende hotellaktør, med et solid utgangspunkt for en kraftfull, videre vekst og reiselivsatsning. Rica og Scandic utfyller hverandre geografisk, og vil sammen gi gjestene flere valgmuligheter. Rica er sterke i Norge, mens Scandic har sin styrke i de øvrige skandinaviske landene. Alle ansatte i både Rica og Scandic legger sin ære i det gode vertskapet og står på hver dag for å gi gjestene gode hotellopplevelser, sier Rica-grunnlegger Jan E. Rivelsrud.

Hva prisen er vil han ikke ut med.

- Vi kommer ikke til å gå ut med hva de har betalt for oss, sier Rivelsrud til DN.no, og legger til at avgjørelsen om å selge familiebedriften var enstemming.

Rivelsrud fortsetter

Familien Rivelsrud, som i dag eier Rica Hotels, vil videreføre sitt engasjement i hotellnæringen. Det skjer gjennom eiendomsselskapet Rica Eiendom Holding. Dette selskapet eier i alt 20 av eiendommene som inngår i Rica Hotels-porteføljen, og her vil Scandic overta som leietaker.

 

- Det har vært svært givende å få jobbe med de ansatte i Rica hver eneste dag i nesten 40 år. Jeg kan ikke få gitt nok ros til mine kolleger. De har sin definitive del av æren for at Rica i dag står fjellstøtt, med svært gode resultater å vise til. Når vi nå har fattet beslutningen om å selge, så er det med visshet om at salget gjør Scandic og Rica solid rustet for fremtiden, sier Rivelsrud.

- Dette er et fremtidsrettet grep. Et større og sterkere Scandic gir grunnlag for å skape flere trygge arbeidsplasser. Reiselivsnæringen er stor og har gode vekstmuligheter, men vi trenger store aktører med ressurser til å satse. Med våre 84 hoteller i Norge får vi et format som gjør at vi i større grad bidra til at næringen blir en enda viktigere motor i norsk økonomi, og bare i år skal vi åpne fire nye hoteller i Norge, sier Svein Arild Steen-Mevold som er administrerende direktør i Scandic i Norge.

Oppkjøpet innebærer at Rica-hotellene vil bli konvertert til Scandic-hoteller, men integrasjonsprosessen og merkevareskiftet vil ikke bli påbegynt før oppkjøpet er godkjent av norske og svenske konkurransemyndigheter. 

Powered by Labrador CMS