Ville du sluppet dem til på kjøkkenet?

Scandic Neptun lar lærlingene overta driften av hotellets gourmetrestaurant.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er noe helt nytt, men vi er trygge på at opplevelsen vil bli fantastisk både for lærlingene og for gjestene som besøker oss i perioden.  Lærlingene har allerede lagt ned mye tid og engasjement i dette, og venter entusiastisk på å møte gjestene som kommer, sier hotelldirektør Asle Prestegard ved Scandic Neptun i Bergen.

Beslutningen er ikke tatt i ørska. Scandic-hotellet har mottatt mye anerkjennelse for sitt arbeid med fagopplæring. Og når lærlingene overtar restauranten Lucullus i to uker, er det for å styrke dette arbeidet ytterligere.

Lokal meny

I løpet av de to ukene lærlingene får ansvaret for restauranten skal de utvikle en 5-retters meny med egen drikkepakke med og uten alkohol. De vil være ansvarlig for mottak av gjester, all tilberedning, servering og drift av kjøkken og restaurant i perioden. Lærlingansvarlige og avdelingsledere vil gi veiledning ved behov, men lærlingene har selv hovedansvaret.

Den 5-retters menyen som er utviklet av lærlingene tar utgangspunkt i råvarer fra stedene kommer fra. Dette innebærer for eksempel granité av Kannesteinen Akevitt fra Måløy, hvor kokkelærling Kristoffer kommer fra. I tillegg vil lærlingene demonstrere teknikker som flambering, transjering, sabling av champagneflasker og ferdigstillelse av retter ved bordet.

Hedret

Scandic Neptun ble i 2013 kåret til Årets Fagopplæringsbedrift av NHO, og i tillegg utnevnt til Årets Lærebedrift av Norges Kokkemesteres Landsforening. Begrunnelsen er hotellets systematisk gode opplæring for et stort antall lærlinger i ulike fag.

Scandic Neptuns lærlinguker omfatter hotellets kokk-, servitør- og resepsjonslærlinger. Hotellet har i samarbeid med Hotell og Restaurantfag også invitert lærlinger fra andre hotell og restauranter, slik at flere kan få denne unike og spennende erfaringen.

– Lærlinger er en viktig ressurs for hele hotell- og restaurantbransjen. De er kanskje de viktigste med tanke på videreutvikling av bransjen. For oss er det derfor viktig at de får de mulighetene og det ansvaret de trenger. Derfor er fagopplæringsarbeidet noe som står høyt på agendaen hos oss, sier Prestegard.

 

Lærlingukene vil bli gjennomført på Scandic Neptun i uke 8 og 9 i år.

Powered by Labrador CMS