Choice-gründere jakter millioner til Ikea-hoteller

Skal rulle ut 150 billighoteller i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Harald Jacobsen og Rune Firing er i markedet for å finansiere utrulling av minst 150 Moxy-hoteller over hele Europa. Dette er superbillige hoteller som bygges i moduler av eierne bak Ikea på fabrikker i Italia. Sammen med Mads Jacobsen står Jacobsen og Firing bak konseptet, mens Ikea og Marriot er med som partnere, skriver Finansavisen/Hegnar.no.

Ikea står for byggingen, mens Marriot tar seg av markedsføringen etter å ha kjøpt rettighetene til konseptet av de tre norske gründerne. Disse skal imidlertid stå for driften av kjeden, og nå er de i markedet for å reise 50 millioner kroner i et treårig obligasjonslån. Pengene skal gå til finansiering av arbeidskapital knyttet til utrullingen av Moxy-konseptet i Europa. Ifølge moxyhotels.com skal det åpnes billighoteller i Milano, Frankfurt, London  og Berlin «soon».

Hotellene har en prislapp på bare en firedel av vanlige hoteller, og selv med lav døgnpris skal butikken gi superfortjeneste til eierne, skriver Finansavisen.

Harald Jacobsen og Rune Firing startet Choice Hotels i Norge, men solgte til Petter A. Stordalen i 2000 etter at han hadde tatt selskapet på børs.

Powered by Labrador CMS