Vi velger norgesferie

Fire av fem nordmenn har planer om å reise på sommerferie i år. Halvparten legger turen til eget land, viser en undesøkelse fra NHO Reiseliv.

Publisert Sist oppdatert

– Vi synes det er svært gledelig at så mange som fem av ti vil feriere i Norge i sommer. Opplevelsene står i kø enten du ønsker fjord, nord eller kyst, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Undersøkelsen er utført av TNS Gallup og er basert på intervjuer med 1057 nordmenn.

Folk fra Oslo og Akershus planlegger lengst ferie, mens sørlendinger tar kortere ferie om sommeren. Blant dem som skal feriere i Norge, er Østlandet mest populært. Deretter følger Vestlandet, Nord-Norge, Sør-Norge og trøndelagsfylkene.

Bysommer

Undersøkelsen viser at så godt som alle nordmenn har vært i Oslo. Nordmenn har besøkt følgende byer:

Oslo (98 %)

Bergen (89 %) 

Trondheim (87 %)

Kristiansand (84 %)

Drammen (80 %)

Stavanger (77 %)

Fredrikstad (70 %)

Tromsø (60 %)

Ålesund (59 %)

Bodø (53 %)

Førde (37 %)

Alta (30 %)

Samtidig svarer én av fire at de ikke har vært i Nord-Norge. Det ønsker NHO Reiseliv-sjefen å endre på.

– Med Nord-Norge som har både midnattssol og nordlys bør målet være å få alle nordmenn som ennå ikke har vært nordpå, til å prøve nettopp det, sier Krohn Devold.

Parksommer

Vigelandsparken topper listen over severdigheter nordmenn har besøkt i eget land. Kristiansand Dyrepark er på andreplass og TusenFryd på tredjeplass.

Undersøkelsen viser videre at det er mange som skal være aktive i ferien: 37 prosent svarer at de skal bedrive friluftsliv i sommer.

– Antagelig er tallet høyere ettersom 34 prosent svarer at de skal være på hytta, hvor turgåing, sykling, padling og andre friluftslivsaktiviteter er en stor del av hytteopplevelsen for mange nordmenn, sier Krohn Devold.

Undersøkelsen viser videre at:

52 % har planer om å bade og sole seg

41 % skal besøke venner og familie

29 % planlegger kulturopplevelser 

25 % skal på storbyferie

23 % oppsøker mat- og vinopplevelser

12 % skal besøke fornøyelsesparker

6 % planlegger spa, helse og velvære

Lengden på ferien øker med alderen. Oppunder 50 prosent av de over 60 år har planer om å være borte i tre uker eller mer, mens under 30 prosent av de mellom 30-44 år har planer om å være borte så lenge.

 

 

Powered by Labrador CMS