Selje Hotel
Selje Hotel

Selje Hotell i brann

Romfløyen på Selje Hotell i Sogn og Fjordane er fullstendig nedbrent etter at det i natt brøt ut brann på hotellet.

Publisert

Romfløyen på Selje hotell i Selje i Sogn og Fjordane er fullstendig nedbrent etter at det i natt brøt ut brann på hotellet.

Hotellet er vinterstengt og det var ingen tilstede på hotellet da brannen brøt ut, opplyser operasjonsleder Marianne Føleide i Vest politidistrikt til VG fredag morgen.

– Brannvesenet jobber for å hindre spredning til resepsjon og restaurantområdet. Politiet har ingen teori om hva som kan være årsaken til brannen. Vi har vært i kontakt med driverne av hotellet som har bekreftet at det ikke var noen tilstede på hotellet sier Føleide til nettstedet.

Brannen ble meldt klokken 03.38 og da brannvesenet kom frem til hotellet var romfløyen overtent.

37 er evakuert

Politet opplyser på twitter at 37 naboer i nærområdet til hotellet er evakuert til Selje skole og de har foreløpig ikke fått lov til å vende tilbake til husene sine.

– Årsaken til at de ble evakuert er stor røykutvikling, nærhet til brannstedet og en gasstank som var utsatt. Det handler om en propantank som var plassert i forbindelse med kjøkkenet. Men den fikk vi raskt kontroll over, sier Frode Eide,  ved 110-sentralen i Sogn og Fjordane til VG.

Han forteller videre at brannvesenet nå begynner å få oversikt.

– Slokkingen pågår fortsatt. Men romfløyen er helt utbrent og brannvesenet jobber nå for å hindre spredning og det ser det ut til at man klarer, sier Eide.

Ordfører i Selje, Stein Robert Osdal, sier til BT at dro rett til hotellet da han ble varslet om brannen i 05-tiden natt til fredag.

– Dette er bare trist. Det er en trist dag for Selje-samfunnet når et ikon-bygg, som Selje hotell er, har gått tapt, sier han til avisen.