Disse kan bli Årets unge kokk

Aleksander Løkkeberg Vartdal, Aaron Espedal, Celine Ekholt, Frida Netland Berge, Liliana Haaland og Runar Helgeland skal kjempe om tidenes første seier i konkurransen Årets unge kokk 2019.

Publisert

Konkurransen finner sted i Mathallen 24. september, samme dag som konkurransen Årets kokk 2019. Målet med Årets unge kokk er å løfte frem unge kokketalenter, gi dem kunnskap og konkurranseerfaring. 

Kandidatene som skal delta i Årets unge kokk, er vurdert av Årets kokk Akademiet, bestående av 14 av landets fremste kokker, og endelig valgt ut i Akademiets styre. Alle Akademiets medlemmer har selv deltatt i den prestisjefylte Bocuse d’Or-konkurransen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

- Enorm allsidighet

- Mange unge kokker drømmer om å stå på pallen i Lyon, og Årets unge kokk skal inspirere og hjelpe de unge kokkene på veien dit. De seks kandidatene som er valgt ut, viser allerede nå en enorm allsidighet, kunnskap og erfaring, og det skal bli spennende å følge dem på veien til konkurransen i Mathallen i september. Kanskje ser vi en eller flere av dem på konkurransekjøkkenet i Lyon i fremtiden en gang, sier Tom Victor Gausdal, leder av Akademiet Årets kokk (tidligere Bocuse-akademiet).

De seks kandidatene ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere en helt unik oppskrift på ganefryd av norsk stillehavsøsters, kombinert med sukkertare, butare og/ eller søl.

Vi prege kokkebransjen

- Akademiet har valg ut kandidatene etter faglighet, smak og kreativitet på oppskriften, og jeg tror vi har funnet noen kandidater som kommer til å sette sitt preg på kokkebransjen i mange år framover, forteller faglig leder i Akademiet Gunnar Hvarnes.

Årets unge kokk er en ny tittel i en ny uavhengig individuell konkurranse. Den vil bidra til å bygge opp et miljø av norske kokker, som på sikt skal kunne hevde seg i internasjonale konkurranser. Det løfter faget, gode råvarer og norsk matkultur.

Råvarer og regler for konkurransene offentliggjøres snart.

Her er kandidatene til Årets unge kokk 2019: 

Aleksander Løkkeberg Vartdal

Nåværende arbeidsplass: Happolati, Oslo

Aaron Espeland

Nåværende arbeidsplass: Vaaghals, Oslo

Celine Ekholt

Nåværende arbeidsplass: Kontrast, Oslo

Frida Netland Berge

Nåværende arbeidsplass: Renaa Matbaren, Stavanger

Liliana Haaland

Nåværende arbeidsplass: Selvstendig, Haugesund

Runar Helgeland 

Nåværende arbeidsplass: NB Sørensen Annen Etage, Stavanger 

Powered by Labrador CMS