DREAM TEAM: Håvard André Josdal Østebø, Christian André Pettersen og Gunnar Hvarnes går for gull!

– Dette er drømmeteamet mitt!

Christian André Pettersen har fått velge medhjelpere fra øverste hylle i jakten på en ny norsk topplassering i Bocuse d´Or.

Publisert

Det pleier å være ekstremt lite som overlates til tilfeldighetene når norske kandidater skal forberede seg til verdens viktigste kokkekonkurranse. Så også i år.

Og selv om kandidaten er «ny» er det en del andre elementer som ligner på oppskriften vår forrige kandidat Christopher W. Davidsen hadde suksess med.

Blant annet betyr det at Team Bocuse Norge nå er installert på Kronen Gaard i Sandnes, for å forberede seg til europafinalen i juni 2018 og verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2019.

På Kronen Gaard disponerer teamet et spesialdesignet treningskjøkken og de er i full gang med å eksperimentere med ulike råvarer, finne harmonier som gir best smak, og konkretisere ideer knyttet til presentasjon, design og geografisk identitet.

Kjente fjes

Men det er også andre ting som er beholdt. Pettersen, som selv var en viktig bidragsyter da Davidsen forberedte seg ved forrige korsvei, har valgt samme coach. Det betyr at Gunnar Hvarnes trekker i trådene.

– Gunnar har en enorm konkurranseerfaring og vet hva som skal til for å nå målet om en pallplassering i Torino og i Lyon, sier Pettersen.

Som commis har Pettersen pekt i retning av en han stoler maksimalt på og kjenner godt.

– Commis Håvard André Josdal Østebø kjenner jeg fra kjøkkenet på Restaurant Mondo og vi jobber utrolig godt sammen. Dette er drømmeteamet mitt, sier Christian André Pettersen.

– Har det som skal til

Og Hvarnes vet hva som I 2010 tok han sølv i Bocuse d’Or Europe og i 2011 ble han nummer tre i verdensfinalen i Bocuse d’Or. Han gleder seg til oppgavene som venter.

– Christian André Pettersen er en utrolig dyktig, målrettet og faglig sterk kokk, og han har virkelig det som skal til for å knive om edelt metall i Torino og Lyon. Jeg ser frem til oppgaven som ligger foran oss, og gleder meg å jobbe tett med Christian André og Håvard, sier Gunnar Hvarnes.

Powered by Labrador CMS