Sier ja til 12 etasjers hotell på Nordmarkas tak

Utbyggeren frister med utsikt og inntekter, mens naturvernforbundet raser mot planene om et 40 meter høyt hotell like ved markagrensen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har gått en lang og hard femmil, men nå føler jeg at prosjektet er inne på oppløpssiden, sier advokat Håkon Schiong i Bislingen Eiendom til osloby.no. Han regner sannsynligheten for at prosjektet blir realisert som nesten hundre prosent,

 

Fram til 2008 sto det en beskjeden fjellstue på tomten på Bislingen i Lunner kommune. Nå ligger det meste til rette for et 40 meter høyt hotell her, 691 meter over havet, like utenfor markagrensen helt nord i Nordmarka.

 

Planlegger Ingunn Juul-Hansen i Lunner kommune sier til nettstedet at det tverrpolitisk enighet i kommunen om å støtte hotellplanene.

 

– Reguleringsplanen er godkjent og vedtatt, neste skritt for kommunen blir å behandle en konkret byggesøknad når den foreligger, sier hun.

LES OGSÅ: Scandic kjøper Rica

 

– En hån

 

Da gjenstår fylkeskommunens behandling av en klage fra Naturvernforbundet. Det vil skje i løpet av våren.

 

– Å bygge et slikt hotell på et slikt sted er en hån mot hele markatankegangen, sier styreleder Gjermund Andersen i Naturvernforbundet i Oslo og Akershus.

 

– Like langt som man kan se fra toppen av Bislingen, vil denne malplasserte klossen midt i naturen kunne sees. Jeg er dypt sjokkert over at dette prosjektet er kommet opp, og at det har kommet så langt som det har, sier Andersen.

 

Han framhever også at hotellet blir en stor bil- og trafikkgenerator som vil øke den motoriserte ferdselen i denne delen av Marka betydelig. Naturvernforbundet frykter også at utbyggere vil gripe sjansen til å starte storstilt hyttebygging i området når infrastrukturen kommer på plass i lia nedenfor Bislingen.

 

300 millioner

 

Blir naturvernforbundets klage avvist, kan Schiong begynne å samle inn 300 millioner kroner til byggingen.

 

– Alle undersøkelser vi har gjort, tyder på at dette er et godt og interessant prosjekt. I tillegg til kurs- og konferansemarkedet, retter det seg mot skiløpere og friluftsfolk – i tillegg til lokalmarkedet her på Hadeland, sier Schiong. Han frister kommunen med utsikt til 70 og en årlig omsetning på over 100 millioner kroner.

 

 

Hotellet kan stå klart i 2016. Det vil få en grunnflate på 1500 kvadratmeter og blir 12 etasjer høyt. Det vil få 200 rom og en stor spaavdeling og utsikt over store deler av Nordmarka og Østlandet.

 

Powered by Labrador CMS