Her er Årets Lærebedrift

Statholdegaarden hedres på ny for arbeidet med restaurantens lærlinger.

Publisert Sist oppdatert

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), Foreningen for opplæringskontor for hotell, restaurant og reiseliv (FOHR) samt NHO Reiseliv har gitt prisen Årets Lærebedrift 2013 til Statholdergaarden. 

Utmerkelsen går til Bent Stiansen og restaurantens øvrige stab for evnen til å spre engasjement og glede for bedriftens lærlinger, skriver NHO på sin nettside. 

- Å tilrettelegge for og organisere en attraktiv læretid for interesserte talenter, er et regelmessig og langsiktig arbeid. Men det gir resultater: År etter år sender disse lærestedene ut godt skolerte, levedyktige kokker til glede for hel kokkelandet. heter det i juryens begrunnelse.

Statholdergaarden har i mange år vært sitt ansvar bevisst for opplæring i kokk- og servitørfaget. Bedriften har også lagt vekt på å sende kokke- og servitørlærlingene sine på konkurranser i året som gikk. Der oppnådde lagene svært gode resultater.

- Det er et godt arbeidsmiljø og en stabil arbeidsstokk ved årets lærebedrift. Dette er mye takket være kjøkkensjef Torbjørn Foster og restaurantsjef Edvard Skramstad. Vaktlistene for lærlingene er forutsigbare og Statholdergaarden forholder seg forbilledlig til sine plikter som opplæringsbedrift. Lærlingene gis den beste forutsetningen for å bli gode og engasjerte fagarbeidere i kokkeyrket, uttaler juryen.

LES OGSÅ: Her er de nye Oslo-stjernene