FEM TIPS: Her er Diageo´s fem tips til et vellykket julebord.

Slik blir julebordet vellykket

Julebordsesongen er i gang og tusenvis av urutinerte festdeltagere inntar nå landets restauranter og barer. «Gode råd er med andre ord dyre», men her er noen gratis tips til hvordan julebordet kan bli vellykket.

Publisert

Hjelpen til de «hjelpesløse» juleborddeltagere kommer kanskje fra uventet hold. Det er nemlig drikkevareprodusenten Diageo som har bestemt seg for å be folk drikke med måte.

Gjennom kampanjen «Drink Positive» oppfordres alle Diageo-ansatte til å være talspersoner for ansvarlig drikking, enten med venner og familie eller de menneskene de møter gjennom jobbene sine.

– Vi er stolte av vårt bransjeledende arbeid for å fremme moderat drikking og takle skadelig atferd, sier Camilla Evang i Diageo Norway.

TIPSER: Camilla Evanger ansvarlig for den norske avdelingen av Diageo.

– Lytt til utelivsfolk

Selv om julebord skal være en hyggelig begivenhet, ender det ofte som en kveld noen helst vil glemme. Og kanskje har de til og med allerede glemt den når de våkner dagen derpå. I god norsk ånd – der det er smart å lytte til erfarne fjellfolk, vil Diageo at det samme skal gjelde i julebordsesongen. Det vil si: Lytt til erfarne utelivsfolk!

Evang er ansvarlig for den norske avdelingen av Diageo og har gjennom mange år i bransjen sett og hørt det meste norsk restaurant- og uteliv har å by på. Hun har følgende råd til glade juleborddeltagere:

FEM TIPS: Her er Diageo´s fem tips til et vellykket julebord. Klikk på bildet for større versjon.

Det er ikke hva du drikker, men hvor mye du drikker som betyr noe.

  1. Drikk vann og andre alkoholfrie drikkevarer mellom drinkene. På den måten får du en hyggelig kveld som du faktisk husker!
  2. Få i deg mat før du starter med alkoholen, ikke drikk på tom mage!
  3. Ta vare på deg selv og andre. Hjelp kolleger som kanskje har fått for mye å drikke og sørg for at de kommer trygt hjem.
  4. Planlegg hvordan du skal komme deg hjem. Bestill en taxi på forhånd og husk - aldri bland alkohol med bilkjøring!

Merkbar bedring

Selv om det fortsatt trengs litt rådgivning rundt julebordsesongen, er det noen lyspunkter i norsk drikkekultur.

– Vi ser en merkbar bedring i norsk drikkekultur. Folk drikker seg mindre fulle og krever kvalitet. Jeg håper at trendene vi har sett i forhold til det å velge premium kvalitet og heller drikke litt mindre også vil tas inn i julebordsesongen. Da blir julebordet en opplevelse du husker med glede, sier Camilla Evang.

Powered by Labrador CMS