Sosialt på «SAS-hotellet»
(Bilde: lisa lowenborg)

Sosialt på «SAS-hotellet»

I går åpnet det sosiale spisekonseptet 26 North Restaurant & Social Club på Radisson Blu Scandinavia Hotel I Oslo.

SJEF: Kjøkkensjef Daniel Andreasson.
SJEF: Kjøkkensjef Daniel Andreasson. Foto: lisa lowenborg

Kjøkkenssjef Daniel Andreasson ønsker å tilby Oslo-folket et nytt stamsted, med fokus på nordisk mat, service og opplevelser på hotellet «alle» både husker og omtaler som SAS-hotellet.

I 2015 åpnet 26 North Restaurant & Social Club i Stavanger. To svensker, en ire og noen nordmenn ønsket å skape et nytt konsept for byens restaurantgjester. Målet og resultatet ble en unik matopplevelse, inspirert av kulinariske skatter fra de nordiske landene, den nordiske naturen og det nordiske designet.  

Konseptet ble en suksess, med strålende anmeldelser og topp-ranking på TripAdvisor etter få måneders drift. Suksessen og konseptet ble videreført til Bergen i august i fjor, og også bergenserne visste å nyte den lokale maten i avslappede omgivelser. Restaurantens ambisjon, å skape en sosial møteplass med en uformell atmosfære for lokalbefolkningen og andre besøkende, har nå nådd Oslo. Daniel Andersson, med mange års erfaring fra restauranter i og utenfor hotell i Europa, er valgt til å styre konseptet til nok en suksess.

Norske råvarer på menyen

«Brett fra fjordene» med norsk tapas, «Fisk- og skalldyrsuppe ned kveite og kamskjell fra Hitra», «Vafler med norsk Santa Kristina spekeskinke, geitost fra Haukeli og multemarmelade» er noen av rettene som vi finner på den tidligere menyen. I tillegg skapes det nye, skreddersydde retter for hovedstaden.

MATEN: From the Fjords, Farms and Forests of Norway.
MATEN: From the Fjords, Farms and Forests of Norway. Foto: lisa lowenborg

 

ÅPNET: Hotelldirektør Tomi Meriläinen og kjøkkensjef Daniel Andreasson serverer vaffel med norsk spekeskinke og geitost.
ÅPNET: Hotelldirektør Tomi Meriläinen og kjøkkensjef Daniel Andreasson serverer vaffel med norsk spekeskinke og geitost.

I går kveld var norske journalister, bloggere og andre matinteresserte invitert til eksklusiv visning med servering av «boards from the fjords» i restauranten. Det sosiale aspektet er klart; restauranten er plassert i tett tilknytning til lobbyen og resepsjonen. Her kan man nyte en flott cocktail-kreasjon, øl fra store og små bryggerier, gjerne i følge med et brett fra fjordene, et glass champagne med østers eller et glass vin fra et oversiktlig kart med viner fra Europa, Argentina, New Zealand og USA.

Kanskje slår man til og med av en prat med sidemannen.

Uansett, det åpne designet, det litt røffe interiøret og serviset og folkelivet som hele tiden passerer her i første etasje, bidrar til en uformell og sosial atmosfære.  

Selskaps & Serveringsgruppen bytter navn til byOSLO:

Tar opp kampen mot de store utelivsaktørene

Oslo-gutta Kim Søyland og Jama Awaleh står bak Selskap & Serveringsgruppen og er ikke redde for å innrømme at de kjemper over sin vektklasse. Nå ønsker de å vise mer muskler og relanserer selskapet under nytt navn: byOSLO. Les hele saken

Til toppen