Oljenedturen stopper skyskraper-planer

Oljenedturen stopper skyskraper-planer

Arthur Buchardt hadde ambisjoner om å feire sin egen 70-årsdag i 2018 med innvielsen av Norges høyeste bygning. Det blir det ikke noe av. Foreløpig.

For ganske nøyaktig ett år siden hadde hotellinvestor Arthur Buchard luftige planer for Forus i Stavanger. Målet var å bygge Norges høyeste bygning som skulle stå klart til hans egen 70-års dag i 2018.

Med sine planlagte 46 etasjer ville bygget blitt Norges høyeste byggverk med god margin, siden dagens norgesrekordinnehaver, Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, har 37 etasjer.

Ideen var å innrede de ti nederste etasjene til et såkalt long stay-hotell, rettet mot prosjektarbeidere i oljenæringen.

– Deretter kommer 30 etasjer med kontorer, og vi er i dialog med et par–tre aktører som kan være interessert i å leie lokaler. På toppen kommer en møteavdeling og et spisested, og aller øverst blir det en takterrasse, sa Buchardt, i april i fjor.

Markedet er borte

Nå ser imidlertid luften ut til å ha gått ut av slottet.

– Åh, det prosjektet er trappet ned som følge av situasjonen i Stavanger og Forus, sa en ordknapp Buchardt til Finansavisen på fredag.

Selv om markedet for et nytt høyhus i Stavanger er borte, ser ikke Buchardt ut til å ha mistet sitt gode humør.

Er det en krise på gang i eiendomsmarkedet på Forus?, spør Finansavisen.

– Jeg sitter i et møte og har egentlig ikke noen flere kommentarer, men bygget kommer til å bli høyere og høyere jo mer oljeprisen stiger, avslutter Buchardt.

 

 

Til toppen