Kjøkkennyhet «fra» Ørjan

Han startet 2015 med å triumfere i Lyon. Nå avslutter han jubelåret med å fronte nyheten GRIP™ Babette.

Publisert Sist oppdatert

GRIP™ Babette er en beholder for sleiver og øser som festes direkte på kasserollen. Først og fremst bidrar produktet til færre sauseflekker og søl. I tillegg til at du har redskapene på gryta, kan lokket beholdes på slik at maten holder seg varm.

– Valget var enkelt. GRIP™ Babette er ekstremt praktisk når du jobber i det tempoet som vi gjør. Alle kjøkkenredskapene er i umiddelbar nærhet til enhver tid, og det er blir mer oversiktlig, forteller VM-kokken.

Norsk produktinnovasjon

GRIP™ Babette er en norsk oppfinnelse med gründer Stein Strømsten og produktutvikler Anders Fagerthun i spissen.

– En omarbeidet nugattiboks var starten på Babette, forteller Fagerthun, som nå er salgs og produktsjef i Grip Group AS.

– Vi synes det var upraktisk og plasskrevende å måtte legge sleivene på skåler, så hvorfor ikke ha redskapene på selve gryta? Vi testet flere løsninger over år før vi fant riktig kombinasjon av størrelse, feste og form. Merverdien med å holde maten varm ved samtidig å bruke lokk ved servering, har også vært sentralt i prosessen. Det har vi lykkes med, og har siden gitt inspirasjon til flere produktserier, fortsetter han. 

Internasjonal satsing

Allerede neste år lanseres produktet i Europa, og flere serier vil slippes i markedet.

– Det er herlig å komme så langt og kunne realisere produktet. Vi har lyttet til mange, og med fantastiske tilbakemeldinger fra blant annet Ørjan, gjør at vi er sikker på at dette gjør det mer praktisk både ved laging og servering av mat, sier Fagerthun.

Grip Group AS realiserer produksjon og salg, og ble etablert i 2013. Hovedkontoret holder til i Moss, og det har blitt lagt ned mye ressurser i oppbyggingen av nyskapende produkter til husholdning og industri. I forbindelse med internasjonalisering forventer selskapet stor vekst de nærmeste årene.

– Dagens ledelse og styre trådte inn i selskapet som konsulenter 1. mars 2015. På få måneder har vi realisert det første produktet GRIP™ Babette fra idè til produksjon og kjedeavtaler. De første produktene vil nå butikkhyllene allerede julen 2015 hos flere norske fagbransjekjeder innen kjøkkenutstyr. Vi jobber også med ferdigstillelse av en avtale med internasjonale salgsnettverk. Slik vi ser det i dag har selskapet stort potensiale og vil vise høy omsetning allerede neste år og sterk vekst de neste årene, sier daglig leder Kåre Arthur Trobe.

 

 

Powered by Labrador CMS