Ingrid Espelid Hovig er død

Ingrid Espelid Hovig er død

Hele Norges matmor og inspirasjonskilde for utallige norske kokker, Ingrid Espelid Hovig, har gått bort.

– Den lille vevre matkjerringa med urkraften, kunnskapsformidleren TV-personligheten og forfatteren Ingrid Espelid Hovig døde fra oss i dag i sitt 94. år, skriver Gyldendal i en pressemelding.

Ingrid Espelid Hovig er nasjonalskatten som lærte Norge å lage mat i det særdeles populære programmet «Fjernsynskjøkkenet» mellom 1964 til 1996. Totalt ledet hun over 300 sendinger, hvor hun i tillegg til å lære bort oppskriftene til de herligste retter, også var viden kjent for å "jukse litt" innimellom. 

Espelid Hovig er også kvinnen bak det som høyst trolig er Norges mestselgende kokebok, Den blårutete kokeboken.

Ingrid Espelid Hovig har mottatt en rekke utmerkelser, blant annet Kringkastingsprisen i 1986. I 1994 ble hun utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden og i anledning hennes 70-års dag begynte Faglig matråd utdelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

Hvil i fred, Ingrid.

Selskaps & Serveringsgruppen bytter navn til byOSLO:

Tar opp kampen mot de store utelivsaktørene

Oslo-gutta Kim Søyland og Jama Awaleh står bak Selskap & Serveringsgruppen og er ikke redde for å innrømme at de kjemper over sin vektklasse. Nå ønsker de å vise mer muskler og relanserer selskapet under nytt navn: byOSLO. Les hele saken

Til toppen