Høy på landet

Bordet er straks dekket for mat- og gårdsfestivalen «Høy på landet», på Thorbjørnrud Hotell i Jevnaker. Nå telles det for alvor ned til sommerens happening, 22. og 23. juni.

Publisert

Festivalen «Høy på landet» har som mål å inspirere voksne og barn til å lære om hvordan man bruker jorda for å få bærekraftig mat på bordet og inspirere til å spise mer lokal og egenprodusert mat.

– Endelig! Høy på landet, mat- og gårdsfestivalen vi gleder oss til å vise frem, er rett rundt hjørnet. Det blir to hele dager med landlig idyll, ispedd en solid dose morsomme aktiviteter, kunstneriske innslag, gode smaker og landlig idyll, servert på en historisk plass som Thorbjørnrud er, skriver arrangøren i en pressemelding.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Fire sterke aktører

Festivalen har i mange år vært på «tegnebrettet», men er nå i ferd med å bli en realitet. Fire sterke aktører slo seg sammen og dermed kunne «Høy på landet»-festivalen se dagens lys. Aktørene er:

- Thorbjørnrud Hotell, Olav Lie-Nilsen som ble årets lokalmatgründer 2016 og Gold-vinner i Oste-NM 2018.

- Ask Gård, vinner av kategorien Årets kjøtt foredlet i Det Norske Måltid 2018, Vinner av Gull i NM i Kjøtt 2018 og vinner av Årets økologiske produkt NM i kjøtt 2018.

- Med Blanke Ark, idé- og konseptutvikling.

- Initiativtakeren Lizas Småbruk, et kurssted på Jevnaker som holder kurs fra-jord-til-bord, der folk fra hele Norge kommer for å samles på kurs.

– En festival for smakløkene

– Vi har et fristende program for alle aldre, og med ulike interesser. Årets festivalkokk Bent Borge Hansen fra Gledeshuset på Hønefoss har slipt knivene og kreert en festivalmeny det vil gå gjetord om. Han er stadig på jakt etter nye smaker og matopplevelser og bruker lokale råvarer. Dette vil bli en festival for smaksløkene, frister arrangøren.

Over 60 ulike aktører skal vise frem, selge, dele ut smaksprøver, inspirere, informere, holde kurs og underholde. Kunnskapsrike fagfolk kan bidra med råd og tips, uansett om ønsket er å starte småbruk, bygge en kjøkkenhage eller begynne med høner.

– De besøkende kan gå seg vill i en halmlabyrint, smake på lokale fristelser, se hvordan man yster oster, brygger øl, fermenterer mat, bade i den morsomste badeparken i mils omkrets, lære om hønsehold, partering, grille og nyte. Vi satser på at selv værgudene er med oss på disse dagene slik at gårdslivet kommer til sin rett i solen, forteller arrangørene.

Powered by Labrador CMS