Daglig leder i InClue, Tor Andreas Bremnes og HR-direktør Elin Ekrol i Scandic.

Scandic tar sats i kampen for fordomsfri rekruttering

Blir det første selskapet som signerer avtale for å sikre bredere mangfold i rekrutteringsarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Scandic Norge har inngått et samarbeid med InClue. Målet er å få et bedre funksjonsmangfold blant sine ansatte. Det melder hotellkjeden i en pressemelding i dag. 

InClue er eid av Norges Handikapforbund, og jobber for å sikre fordomsfrie rekrutteringsprosesser og funksjonsmangfold i arbeidslivet. Organisasjonen ble stiftet i 2021, og jobber i dag på ulike arenaer for å sikre et mer inkluderende arbeidsliv.

Pilotprosjekt for sertifisering

Scandic Norge skal nå gjennom et pilotprosjekt som skal ende med sertifisering som fordomsfri arbeidsgiver. Sertifiseringen sikres gjennom workshoper, gjennomgang av rekrutteringsrutiner, testing med «hemmelige søkere» og oppfølging av rapport med anbefalinger.

- Vi ønsker å rekruttere enda flere personer med funksjonsnedsettelser i Scandic, og tenker at et større funksjonsmangfold vil gjøre oss i stand til å yte enda bedre service til gjestene våre. Sammen med InClue skal vi nå jobbe for å bli enda mer inkluderende når vi søker nye medarbeidere, sier HR-direktør Elin Ekrol i Scandic i pressemeldingen.

Lav andel

InClue ble etablert i 2021, fordi andelen personer med funksjonsnedsettelse i arbeid hadde ligget stabilt på 40 prosent i mer enn 20 år. I resten av befolkningen er andelen på nesten det dobbelte. Organisasjonen jobber både mot beslutningstakere, næringsliv og jobbsøkere for å styrke rekrutteringen blant personer med funksjonsnedsettelser.

- Veien inn i arbeidslivet kan være vanskelig for personer med funksjonsnedsettelser. Vi ønsker å gi arbeidsgivere flere verktøy for å lykkes med inkluderende rekruttering, og er veldig glad for å ha signert denne avtalen med Scandic, sier daglig leder i InClue, Tor Andreas Bremnes.

Powered by Labrador CMS