Majestetiske Dalen Hotell i Telemark har jubileum i år.

Dalen Hotel i Telemark inn i Nordic Hotels & Resorts

Feirer 130 år og tas opp i Strawberrys portefølje. 

I år er det 130 år siden ærverdige Dalen Hotel i Telemark åpnet dørene for første gang, og siden 1894 har hotellet vært en kulturdestinasjon med besøkende gjester fra hele verden. Nå blir hotellet en del av Nordic Hotels & Resorts, kunngjøres det i en pressemelding. 

Med beliggenhet mellom de spektakulære fjellene i Telemark, langs Telemarkskanalen, ligger en av Norges best bevarte sveitsiske chalethotell, Dalen Hotel. Hotellet åpnet dørene for første gang i 1894.

Eier av Strawberry, Petter Stordalen.

Samme eier og drifter

– Med beliggenhet i fantastiske Telemark er Dalen Hotel som en tidsreise tilbake i tid. Med en historie som strekker seg 130 år tilbake, er bygget er et imponerende kulturminne. At hotellet nå blir en del av Strawberry og vår porteføje av selvstendige brands, vil gi hotellet et enda sterkere fundament fremover. Norwegian Hospitality Group vil fortsette å eie og drifte hotellet, men hotellet inngår nå som medlem av vår portefølje av frittstående hoteller, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry.

Kongelige og andre prominente gjester

Dalen Hotel ble bygget i forbindelse med ferdigstillelsen av Telemarkskanalen på 1800-talet. Telemarkskanalen var kjent som «en av verdens åttende underverk» og datidens store attraksjon, som gjorde Dalen attraktivt for kongelige og andre prominente gjester fra hele verden. For å imøtekomme etterspørselen ble Dalen Hotel bygget. I 1894, altså for 130 år siden, åpnet hotellet dørene for første gang.

Det er et historisk sus over både bygget og inventaret.

I dag består Dalen Hotel av 49 unike gjesterom, med Tårnsuiten som hotellets kronjuvel. Hjertet av hotellet, peisestua, samler gjester og besøkende under et majestetisk glasstak. Blant hotellets tilbud er restauranten Bandak som blander lokale råvarer og fransk tradisjon, møtevirksomhet i hotellets salonger, badstu på Telemarkkanalen, og selvfølgelig den vakre naturen rundt hotellet. Et opphold på hotellet kan kombineres med en tur på veteranskipet M/S Henrik Ibsen fra 1907. 

En seilas på Telemarkkanalen med MS Henrik Ibsen er blant tilbudene for gjestene.

– I år er det 130 år siden Dalen Hotel ønsket sine første gjester velkommen. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å feire jubileumsåret på enn å skrive et nytt kapittel med Nordic Hotels & Resorts. I flere tiår har Dalen vært en mystisk og eventyrlig plass i Norge, og jeg er stolt over at vi nå blir en del av en hotellportefølje bestående av fantastiske frittstående hotell over hele Norden. Sammen skal vi fortsette å ønske gjester velkommen til Dalen i minst 130 år til, sier Hotelldirektør på Dalen Hotel, Filip Åbom.

Det sitter mye historie i veggene på Dalen Hotel.

Norwegian Hospitality Group kjøpte Dalen Hotel i 2007, og i porteføljen har de blant andre Son Spa, Strömstad Spa, Hotel Riviera og Farris Bad. De nevnte hotellene er også en del av Nordic Hotels & Resorts portefølje av medlemshoteller. Dalen Hotel blir offisielt medlem av Nordic Hotels & Resorts 24. april i år. 

Powered by Labrador CMS