Det historiske bygget ligger sentralt til i Bergen.

Bergens-Opus for HEIMR

HEIMR Collection tar over driften av Opus XVI Edvard Grieg Heritage Hotel.

Fra 1. mars tar HEIMR Collection inn i Bergen. Da tar kjeden over driften av Opus XVI Edvard Grieg Heritage Hotel. 

HEIMR Collection har kjøpt driftsselskapet Opus XVI AS og overtar dermed leieavtalen med VestenFjeldske Eiendom AS som eier bygget. Fra 1. mars blir hotellet nummer 12 i den raskt voksende norskeide hotellkjeden med hovedkontor i Oslo.

– Dette er et hotell som passer perfekt inn i vår portefølje av kjente og særpregede hoteller. Kjøpet markerer et viktig steg i HEIMRs utvikling, ved at vi nå endelig er til stede i Vestlandets hovedstad, sier eier av HEIMR Collection, Endre Glastad, i en pressemelding.

Historisk landemerke

Opus 16 ligger i et historisk bygg fra 1876 som den gang huset Bergens Kreditbank. Bygget, som på folkemunne blir kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil.

Det var ekteparet Alexander og Britt Marie Grieg som først begynte å drømme om eget hotell i sentrum av Bergen, da de møttes i 1994. Den 10. april 2018, 24 år etter, ble drømmen en realitet. Siden har Opus 16 vært et populært hotell og kulturarena i Bergen.

– Vi ser med glede frem til å få HEIMR Collection som driver av Opus 16. Det er en spennende aktør som har imponert oss med sin måte å få frem det genuine i hvert hotell. For oss var det viktigste å finne noen som vi kan samarbeide godt med. Her får vi en gjeng med høy kompetanse og stor kjærlighet for hotell. For å lykkes fremover må vi fortsette å utvikle kvaliteten i alle ledd av gjestereisen. Vi tror dette samarbeidet blir bra både for ansatte og gjester, sier Alexander Grieg, daglig leder på Opus 16, i pressemeldingen.

– Fra vår side ble dette den beste løsningen, vi ser frem til hvordan vi sammen kan fortsette å utvikle hotellet til det beste for gjestene, fortsetter Britt Marie, Salg og markedsdirektør på Opus 16.

Nyrenovert bar

Førsteetasje rommer den gamle ekspedisjonshallen med resepsjon, selskapslokaler, kjøkken, bar og restaurant. Her har det siden årsskiftet pågått en omfattende oppgradering.

– Vi åpner en spennende matbar der menyen skal være uformell, men spenstig. I tillegg vil restauranten ha en smaksmeny og a la carte med høy kvalitet. Vi gleder oss til å vise frem våre nye mat- og drikkekonsepter så snart vi åpner denne uken, sier Alexander Grieg.

Midt i smørøyet

Opus 16 ligger midt i hjertet av Bergen og er et perfekt utgangspunkt for tilreisende som ønsker å oppleve alt Bergen har å by på. Opus XVI (16) er oppkalt etter Edvard Grieg sitt mest kjente musikkstykke, Klaverkonserten i A-moll (Op 16). Hotellet har 65 hotellrom, restaurant, bar, selskapslokaler og møterom med kapasitet på opp til 130 personer. Rundt på hotellet finner man skjulte skatter som i sin tid tilhørte familien Grieg og som siden har vært i familiens eie.

Bygget ble i 1876 tegnet av Herman Schirmer i italiensk nyrenessanse, og ble senere utvidet i 1897 av arkitekt Adolph Fischer og av Schak Bull i 1918. Bygget ble fredet av Riksantikvaren i 1986. Arkitekt Øivind Maurseth ble tildelt Europa Nostras diplom for rehabiliteringen av Bergens Kreditbank i 1990.

Satser på profilerte navn

HEIMR Collection består i all hovedsak av profilerte hoteller med egne varemerker. Kjeden driver 11 hoteller samt flere restauranter og barer under egne merkenavn. I løpet av de siste årene har de gått igjennom en omfattende rebranding og har tatt over hoteller fra Farsund i sør til Mosjøen i nord. HEIMR vil i løpet av 2024 omsette for nærmere 800 millioner og eies av familien Glastad.

Powered by Labrador CMS