PÅ TRENING I FERIEN: Stadig flere ønsker å trene i ferien, ifølge Apollo. Nå etablerer selskapet flere sportshoteller.
PÅ TRENING I FERIEN: Stadig flere ønsker å trene i ferien, ifølge Apollo. Nå etablerer selskapet flere sportshoteller.

5 av 10 nordmenn vil velge et treningshotell i sommer

I en undersøkelse gjennomført av Apollo oppga halvparten at de kunne tenke seg å sjekke inn på et sportshotell i sommer.

Tips oss! - Send «din sak» til tips@hotellmagasinet.no !

Trening har blitt en stor del av vår identitet – både hjemme og på reisefot. I en undersøkelse gjennomført av Apollo opplyste 30 prosent at de trener i ferien, og like mange trener minst like mye som de gjør hjemme.

- Etter to år preget av restriksjoner og hjemmekontor tyder alt på at 2022 vil bli et rekordår for aktive reiser. Så langt i år har salget av treningsreiser økt med over 20 prosent sammenliknet mot samme tid før pandemien, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

5 av 10

Trening og aktivitet har blitt en så viktig del av ferieopplevelsen vår, at hele 5 av 10 nordmenn oppgir at de kunne tenke seg å sjekke inn på et rent sportshotell i sommer, ifølge Rivera.

Svømming, treningsstudio, sykling, yoga og gruppetimer utmerker seg som de mest populære treningsformene i ferien, men også interessen for padel og tennis øker, ifølge Rivera.

Reiser med partneren – eller alene

Ved spørsmål om hvem vi ønsker å dra på en treningsreise med oppgir i overkant av 30 prosent partneren sin som foretrukket reisefølge – men 28 prosent, altså nesten like mange, vil reise helt alene. Her skiller nordmenn seg betraktelig ut fra våre svenske, danske og finske naboer, hvor prosentandelen kun ligger på 16, 19 og 8 prosent.

For å imøtekomme den økte etterspørselen rundt treningsreiser, lanserer Apollo nå tre nye såkalte «powered by Playitas»-hotell i Hellas; Sivota Retreat, Porto Myrina og Levante.

– At hotellene får labelet ”powered by Playitas” innebærer en garanti for høyt nivå på alt fra service, trening, fasiliteter og mat. På Levante er det for eksempel investert i en helt ny infrastruktur med både seks tennisbaner, to padelbaner, et 25-meters basseng, velutstyrt fitnessrom, sykkelsenter og mye mer. Også rommene og fellesområdene er blitt oppgradert, forklarer Rivera.

FRA SOLSENG TIL PADDLE-BOARD: Det sportslige tilbudet øker på hotellene i Syden.
FRA SOLSENG TIL PADDLE-BOARD: Det sportslige tilbudet øker på hotellene i Syden.
Powered by Labrador CMS