ARBEDEIDSJERN: Direktør André Schreiner har vært på Norges største hotell siden 2014. Og han har ingen planer om å hoppe av.
ARBEDEIDSJERN: Direktør André Schreiner har vært på Norges største hotell siden 2014. Og han har ingen planer om å hoppe av.

Norges største hotell rundet 500 millioner i omsetning på 11 måneder

André Schreiner på Clarion The Hub (53) styrer en stab på 480 ansatte. Selv har han lært seg teknikker for å slappe av fra stress og mas.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke ble Schreiner kåret til årets hotelier under HSMAI Awards Norway. Utmerkelsen var det mange i bransjen som var enige i.

– Det var stor stas! Det ble ingen stor feiring for min del, jeg var i seng rett etter midnatt og var på jobb tidlig morgen etter. Sånn er det, sier André Schreiner.

Les også: Nordic Choice Hotels varsler storsatsing i Danmark og Finland

Hotellmagasinet.no møter den sindige 53-åringen i resepsjonen på Norges største hotell, Clarion The Hub. Hotellet, som ligger bare et langskudd unna kjøpesenteret Oslo City og jernbanestasjonen, har 810 rom og flere gigantiske konferansesaler.

To statsborgerskap

Rundt oss vrimler det av besøkende. Det er et vanvittig trøkk. Tenk: Her er det ikke uvanlig med 1500 boende, og 2000 mennesker i møterom, restaurant og barer. Hotellet er oppe 24-7. 365 dager i året.

– Vi har bygget en organisasjon og ledelse som tar veldig godt hånd om alle gjester og arrangementer så og si uten pusterom gjennom året. Ledelsen har økt i takt med besøkende de siste årene, og vi har i dag en ledelse på 18 personer i ulike roller, forteller Schreiner.

Han smiler. 53-åringen er østerriker, og har to statsborgerskap. Til daglig bor han med samboeren, som er hotelldirektør i Fredrikstad. André oppvokst i Fredrikstad, men er bosatt i Sarpsborg.

Les også: Nekter å gi opp tross millionlån og vannlekkasje

I dag jobber det 480 ansatte på hotellet. Mange av dem fikk jobb etter audition og speed-intervjuer.

– Den største suksessfaktoren i en ansettelsesprosess er at vi snakker med så mange. Vi er ikke så opptatt av papirene, men ser mennesket og talentet. Det er HR-lederen som skal ha den største æren for at vi er en så stor og flott gjeng, sier han beskjedent.

Skryter av konsernledelsen

Han fortsetter:

– Selv om vi har ulike roller, så er vi alle på hotellet ett team. Her er det likhet som gjelder. Jeg kjøper den samme brusen på automaten som alle andre. Det er viktig. Men selvfølgelig; det vil alltid være utfordringer med så mange ansatte og besøkende. Men utfordringer er vi flinke til å løse.

Schreiner skryter av konsernledelsen - som til tross for store økonomiske tap som følge av pandemien - klarte å snu skuta. I november i fjor rundet Clarion The Hub 500 millioner kroner i omsetning.

– Det er svært imponerende arbeid som er blitt gjort. Pandemien var knalltøft for bransjen, og for min egen del merket jeg et press for å levere for alle menneskene du har ansvaret for. Nå ser vi fremover og det er svært gledelig at vi leverer så gode tall. 500 millioner i omsetning var en milepæl, sier han til Hotellmagasinet.no.

Les også: Denne hotelldirektøren hilser alle gjestene velkommen

Med en far som kjøkkensjef fikk André tidlig prøve seg restaurantbransjen. Det ga mersmak. Etter endt master i business og markedsføring har han vært innom flere hoteller. Med stor suksess.

11,3 i handicap

I 2014 starten han som direktør på Norges største hotell.

– Jeg innrømmer at det er mye arbeid involvert i en sånn type stilling, men jeg elsker det. Jeg er hotellnerd! sier han, og røper at han har ingen planer om å forlate direktørstolen.

– Det er et privilegium å ha en sånn jobb som dette. Jeg utvikler meg hele tiden, og møter så mange fantastiske mennesker. Jeg passer godt til å jobbe i et team, sier han.

Les også: Dette er byene med høyest rombelegg i 2022

På spørsmål om hvordan han evner å slappe av, svarer han kontant:

– Som 29-åring var jeg ansvarlig for tre (!) hoteller i Hardanger. Den jobben hadde jeg i sju år. Fra stuevinduet hvor jeg bodde kunne jeg se rett bort på to av hotellene. Da lærte jeg meg teknikker for å slappe av. Jeg kunne ikke følge med på hvordan det gikk på hotellene til enhver tid selv om det var spennende. Jeg er flink til å koble av når jeg må. Hvis ikke hadde jeg ikke overlevd.

Smiler André Schreiner.

Ved siden av direktør-jobben er han reiseglad og en ivrig golfer med 11,3 i handicap.

– Jeg har besøkt mange ulike land og steder, men er også glad i Sarpsborg og Østerrike.

Powered by Labrador CMS