VÆR HILSET: Hotelldirektør Ib Thomsen bruker tid på å hilse på gjestene, og slå av en prat ved frokostbordet. Den tidligere stortingspolitikeren har jobbet fire år i Thon-systemet.

Denne hotelldirektøren hilser alle gjestene velkommen

– Vi sier ikke at vi er gode på service, vi er det på ordentlig, sier Ib Thomsen (61).

Publisert Sist oppdatert

Mange vil sikkert dra kjenselen på den blide karen på bildet: Danske Ib Thomsen har vært lokalpolitiker i en årrekke, og har tre perioder bak seg på Stortinget som FrP-politiker.

De siste fire årene var han hotelldirektør på Thon Hotel Triaden på Lørenskog, og i januar i år inntok han direktør-rollen på Thon Hotel Spectrum som bare ligger et langskudd unna Oslo Spektrum.

Ansatte fra 13 nasjonaliteter

Det er altså denne mannen gjestene hilser på når de kommer inn på hotellet. 61-åringen tar oppgaven som hotelldirektør på alvor: Her skal gjestene føle seg velkommen!

Thon Hotel Spectrum består av tre bygårder som er slått sammen. Hotellet har 187 rom og tre møterom - 87 av rommene har ulik utforming og arkitektur. Med flere hundre personer på hotellet blir det mange å hilse på i løpet av en dag...

GOD STEMNING: Latteren og smilet satt løst hos gjengen på Thon Hotel Spectrum. Fra venstre resepsjonist Silje Blandkjenn, hotelldirektør Ib Thomsen og resepsjonist Kristiane Haddeland.

– Alle hoteller sier de er gode på service, men servicen må være der, det er ikke bare noe du kan si. Vi derimot gjør det på ordentlig. Jeg ønsker alle gjester velkommen, også til frokost. Noen ganger setter jeg med ned ved bordet for å slå av en prat, og først og fremst spørre hva vi er gode på og hva som kan forbedres. Den lille praten til frokost gir resultater. Alle hoteller bør ha direktøren synlig i frokostsalen, sier Thomsen til Hotellmagasinet.no.

Det er Olav Thons kone, Sissel, som har stått for fargevalget. I hovedstaden er det 16 Thon-hoteller.

– Daglig har vi gjester fra flere nasjonaliteter innom hotellet. Men vi er godt forberedt: Vi har ansatte fra 13 nasjonaliteter som jobber her, så det er sjeldent et problem å kommunisere på gjestenes morsmål. Vi er en flott gjeng som har respekt for hverandre, sier Thomsen.

Eldstemann på hotellet

Dansken kom til Nittedal utenfor Oslo som tre-åring. Og har vært der siden. Togturen inn til jobben tar en halvtime. Thomsen har utdannelse innen økonomi og ledelse, og har vært områdesjef i Nittedal/Skedsmo.

Han har også lang erfaring fra servicebransjen.

LEKKERT: Det er kona til Olav Thon, Sissel, som har stått for innredningen.

– Før jeg ble heltidspolitiker drev jeg flere kafeer. Noen solgte jeg til NorgesGruppen. Den siste kafeen fikk seg en smell under koronaen, og den stengte jeg i fjor. Jeg trives veldig godt i hotellbransjen; det er en spennende og utfordrende bransje, sier Thomsen.

Han tar en slurk kaffe. Og fortsetter:

– Jeg er en unggutt å regne sammenlignet med sjefen (Olav Thon, 99 år). Det er flott at hotellkjeden ikke er opptatt av alderen, men faktisk ansetter ut fra erfaring og personlighet. Det er ikke like enkelt å få jobb i en alder av 61 år. Men det er litt uvant å være den eldste på arbeidsplassen, sier han smilende.

– Hva lærte du i politikken som du har tatt med deg med til hotellbransjen?

– Det å løse utfordringer, være tålmodig og håndtere uventede ting. Jeg må få skryte av de ansatte som gjør en veldig god jobb på hotellet, sier Ib Thomsen, som forteller at hotellet har rundt 40 ansatte.

Powered by Labrador CMS