GIR GASS: Lysbu Hotel har et par skikkelig tøffe år bak seg. Nå gir hotelldirektør Pernille Christensen og staben alt for å få fart på hotellet.

Milliontap og vannlekkasje til tross: Nå skal ny direktør få fart på det idylliske hotellet

– Vi overlever ikke hvis jeg ikke kan skape økonomi i Lysebu, og kostnadsbildet er krevende, sier Pernille Christensen (52).

Publisert Sist oppdatert

De ansatte på femstjerners-hotellet, som ligger svært idyllisk til bare ti minutters kjøring fra Oslo sentrum med marka som nærmeste nabo, er topp motiverte og klare til å brette opp ermene, skal vi tro direktør Christensen.

Pandemien var tøff for alle innen hotell- og reiseliv, men for Lysebu Hotel ble det veldig tøft.

Mange utfordringer

Hotellet, som eies av fondet for dansk-norsk samarbeid, har måttet låne millioner for å overleve pandemien.

– Det har vært steintøft, men vi har klart det. Nå ser vi fremover og kjører på, sier en dønn ærlig hotelldirektør, Pernille Christensen, til Hotellmagasinet.no.

– Vi ble veldig hardt rammet av covid, og falt utenfor støtteordningene. Vi mottok litt støtte fra Oslo kommune, men fikk ingenting fra myndighetene. I tillegg ble vi to uker etter at jeg startet, rammet av en stor vannlekkasje som gjorde at 27 rom ble utilgjengelig, og taket falt ned i velvære-avdelingen. Men nå er 17 rom tilbake og velværeavdelingen åpent, og på søndager vil bassenget på 17 meter være tilgjengelig for eksterne gjester. Det håper vi blir en suksess. Vi har vært godt forsikret, så jeg må sende en stor takk til den gode hjelpen vi har fått fra forsikringsselskapet.

GIR JERNET: Hotelldirektør på Lysebu Hotel, Pernille Christensen, har stor tro på fremtiden til femstjernershotellet i Oslo.

52-åringen har lommene fulle av erfaring fra hotell- og reiselivsbransjen, og ble i fjor sommer ansatt som direktør på Lysebu. Hun har en lang karriere bak seg i Nordic Choice Hotels-kjeden.

Mange er klare for bryllup

Christensen forteller at desember var veldig bra, og at det har begynt å fylle seg opp med gjester i januar og februar.

HOPP I DET: Lysebu Hotel kan skryte av en flott velvære-avdeling med et svømmebasseng på 17 meter. Bassenget er åpent for alle på søndager.

– I tillegg til konferanse og event er vi kjent for å være et populært weekend-hotell hvor gjestene kommer for å nyte gourmet-mat og velvære. Hit kommer de langveisfra, men også Oslo-befolkningen er flinke til å bruke oss. Mange velger å legge bryllupet hit og det er godt med bestillinger for både 2023 og 2024. Det er gledelig, sier Christensen til Hotellmagasinet.no.

Fondet for dansk-norsk samarbeid ble til etter 2. verdenskrig. Alt overskuddet pløyes tilbake til fondet, og årlig huser hotellet flere tusen danske gjester som er i Norge gjennom stipendiat-ordning.

Håper på sommeråpent

Lysebu Hotel er et femstjerners hotell i luksussegmentet. Det eldste bygget er 100 år gammelt, deretter er det blitt bygget flere frem til 2010. Hotellet har 85 rom og 22 møterom. Og 70 ansatte som sørger for service av ypperste klasse.

LANG HISTORIE: Lysebu Hotel har 85 hotellrom, 22 møterom og 70 ansatte. Hotellet ligger bare ti minutters kjøretur fra Oslo sentrum med marka som nærmeste nabo.

– Jeg veldig imponert over de ansatte som jobber hardt for at vi skal lykkes. Selv om bygningsmassen er gammel, er vi alle enige om at ikke det skal gå på bekostning av kvalitet. Vi har godt belegg på kjøkkenet og har en dyktig ledelse. Det sitter i ryggmargen hos de ansatte at de skal levere den beste servicen, og de som jobber her er så idealistiske og genuint interessert i stedet og det vi holder på med. Det er så mye å glede seg over, sier 52-åringen.

Som har hatt mer enn nok å gjøre etter oppstart. Det første hun måtte gjøre var å få på plass personell og ny organisasjon. Nå jobbes det for å skape trafikk til hotellet.

– Vi overlever ikke hvis jeg ikke kan skape økonomi i Lysebu, og kostnadsbildet er krevende. Vi må stabilisere oss, styrke identiteten og konsentrere oss mer på det vi er; et hotell i luksussegmentet. Lysebu har aldri vært åpent om sommeren, det håper jeg vi skal få til fra 2024, sier Pernille Christensen.

Powered by Labrador CMS