BRENNER FOR BRANSJEN: Karoline Bernander Silseth har litt å slekte på. Og hun har funnet seg veldig god t til rette i hotellbransjen og på Sommerro.

– Jeg har aldri hatt mål om å ende opp i hotellbransjen

Karoline Bernander Silseth har gått gradene fra kundeservice til hotellsjef.

Publisert

Med foreldre og besteforeldre fra hotell- og reiselivsbransjen, var det kanskje aldri tvil om hvilken bransje Karoline skulle ende opp i når hun ble stor? Og ganske riktig, sånn ble det. I dag er den energiske og blide 31-åringen hotellsjef på Sommerro

– Jeg er født inn i reiselivsbransjen, og det umulig å ikke bli påvirket. Selv om det har vært mye hotellprat hjemme, og jeg startet tidlig å jobbe hver sommer hos besteforeldrene mine på en campingplass på Sørlandet og ved siden av studiene i hotellkjeden, har jeg aldri hatt  mål å ende opp i hotellbransjen, men et sterkt ønske om å jobbe innen reiseliv. Kanskje har hotelldelen likevel ligget litt i underbevisstheten, jeg vet ikke. Lillebroren min har valgt en annen yrkesvei, så det er nok også litt tilfeldig, sier Karoline Bernander Silseth til Hotellmagasinet.

Mastergrad fra London

Karoline ble ansatt som hotellsjef på luksushotellet Sommerro i januar i fjor, men de første hotellerfaringene strekker seg fra 2012, og kundeservice. Etter studiene bar det til Amerikalinjen i 2017 hvor hun fulgte suksessen fra start til åpning.

To år senere ble hun prosjektleder på Sommerro. 

–  Jeg ønsket å jobbe i prosjektavdelingen, og ble mer interessert i hotell etter tiden på Amerikalinjen hvor jeg lærte masse om prosjekt og drift, noe som også ga meg et godt grunnlag. For å si det enkelt, det var interessant å se hvordan prosjektfasen påvirker driften.  Sommerro var en unik mulighet, kall det en gavepakke. Det er utrolig kult og spesielt å tenke på at jeg har fått være med på denne reisen. Jeg er ydmyk for de mulighetene jeg har fått, men det ligger også målrettet og hardt arbeid bak, sier hun.

UT PÅ TUR - ALDRI SUR: Familien Bernander Silseth er en sammensveiset gjeng. Bildet er hentet fra tur til Lisboa. Fra venstre Karoline, Torgeir, Linda og Tobias.

Brenner for utvikling

Hun er engasjert. Og skryter av alle de flotte menneskene som jobber på Sommerro. Karoline har en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI, og mastergrad i ledelse fra London. Og understreker at hun ønsket å ha en bred horisont på utdannelsen.

– Etter elleve år i kjeden har jeg fått lov til å jobbe med mange av de beste folkene i bransjen, og lært utrolig mye. Det er fascinerende å se hvor gode lederne er med menneskene og personalet. 

Som hotellsjef har hun ansvaret for renhold, resepsjonen og Norges dyreste villa, Villa Inkognito. Og personalansvar for 70 ansatte.

– Det er mye ansvar og mange utfordringer som må løses hver dag - men jeg har mye tillit fra kollegaer, og det er spennende å være i en jobb som gir mye læring. Det er dette jeg ønsker å bruke arbeidslivet mitt på, jeg stortrives. Jeg har en grunnleggende interesse for de minnerike gjesteopplevelsene, og jeg har fått lov til å rekruttere mange flotte mennesker og bygge et sterkt team rundt meg. Mange som er her har ingen erfaring fra resepsjon, men å få lov til å videreutvikle unike service-talenter og se disse blomstre er så utrolig flott.

– Vi må hele tiden utvikle oss, og det samme vil bransjen gjøre. Bærekraft skal alltid være en grunnstein for valgene vi tar videre, sier hun.

Høye forventninger

Mye internasjonal presseomtale har resultert i stort trykk fra utenlandske turister på Frogner. Det merker gjengen på Sommerro.

– Gjestene har svært høye forventinger når de kommer til oss – og forventingene ligger på et femstjerners internasjonalt nivå. Vi merker det da gjestene planlegger oppholdet; de spør om detaljer rundt oppholdet, anbefalinger og booking- og vasketjenester. Det setter servicen på prøve, og vi må levere. Det vi holder på med er veldig målbart.

– Er du overrasket over populariteten til Sommerro, Karoline?

– Nei! Det ble lagt ned enormt med arbeid i planleggingen rundt konseptet. Selv om ambisjonsnivået var høyt, viser resultatene at det leveres det som kreves. Menneskene som jobber her, leverer hver dag!

31-åringen bor på Frogner, ikke så langt fra jobben. Hun innrømmer at hun er glad i å jobbe, men at hun også tilbringer mye tid med familien. I tillegg trener hun. Og er glad i å reise. 

– Jeg trener for å klarne tankene, og det er viktig å finne en god og fin balanse. Jeg kobler sjeldent av, men jeg har heller ingen problemer med det. Jeg vil si jeg er ekstremt lojal og har god arbeidsmoral. Det har nok gått i arv, sier hun smilende.

Powered by Labrador CMS