SNART KLAR: Det er ikke mange ukene siden André Julseth sa opp jobben på The Well. Snart venter nye eventyr som direktør på kritikerroste Sommerro.

Snart starter André som direktør på Sommerro: – Jeg gleder meg veldig

Mener han kommer inn på et perfekt tidspunkt.

Publisert Sist oppdatert

1.juli er første arbeidsdag for André Julseth hos Norges mest omtalte hotell de siste årene: Kritikerroste Sommerro på Oslo vest. 35-åringen er godt kjent med kulturen i Nordic Choice-kjeden etter over fire år på luksushotellet The Thief på Tjuvholmen.

De siste tre årene har moldenseren vært adm.dir. på The Well på Kolbotn.

Lader batteriene

Nesten samtidig som han starter på Sommerro, flytter familien på tre fra Bestum til leilighet på Fagerborg, Majorstuen.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har så smått startet tankeprosessen, men prøver å slappe mest mulig av og nyte dagene i pappaperm. Det er viktig å bruke tiden godt med datteren fram mot 1. juli, og være full av energi når det hele starter, sier André Julseth til Hotellmagasinet.

Vi møter den blide og utadvendte moldenseren på kafe i hovedstaden. Med på turen er også datteren Sonja på åtte måneder.

Det er ikke mange ukene siden han sa opp jobben på The Well hvor han styrte en organisasjon på nærmere 300 ansatte. Det samme som venter ham på Sommerro.

PAPPAPERM. André Julseth nyter dagene sammen med åtte måneder gamle Sonja. 1. juli starter han som direktør på Sommerro.

– Jeg er fornøyd med egen innsats og det vi fikk til i løpet av tiden jeg var der. Vi klarte å drifte hotellet under pandemien, og vi har vært et veldig godt team. Muligheten på Sommerro er en sjanse jeg får en gang i livet. Det kunne jeg ikke si nei til, sier han beskjedent.

Skryter av gjengen på Sommerro

Han har besøkt Sommerro flere ganger. Og er mektig imponert.

– Atmosfæren i ekspedisjonshallen er helt unik, og Jarle Moen (avtroppende direktør) med team har gjort et solid stykke arbeid. Vi skal opprettholde og videreutvikle det som er bygd opp. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med teamet. Hotellet har vært i full drift en stund, så det er en fin tid for meg å komme inn på nå.

– Du må ha gjort deg noen tanker som du mener kan forbedres på Sommerro, André. Kan du røpe noe?

– Det vil ikke bli noen drastiske endringer umiddelbart. Først må jeg bli kjent med organisasjonen, teamet og hotellet. Men det er vel ofte sånn at det gjerne følger med noen endringer når en ny leder kommer inn…

Havnet tilfeldig i Australia

– Har Stordalen og Silseth stilt krav om hva som må leveres?

– Hehe. Det er alltid press om å levere i en jobb som dette, sier han smilende.

Det var på ingen måte gitt at André skulle havne i hotellbransjen. I 2009 reiste han til Australia etter ett års studier på BI i Oslo. Etter cocktailkurs og jobb på et femstjerners hotell falt brikkene på plass: Hotellutdannelse. I 2013 startet han i resepsjonen på Oslo Plaza, og videre til Alna. Så The Thief.

– Det var tilfeldig at jeg havnet i bransjen. Jeg reiste til Australia på grunn av andre venner, men hadde en flott og lærerik tid. På The Thief skjønte jeg at det var innen high-end-markedet jeg ønsket å jobbe: Gjestens høye krav og levere det lille ekstra trigget meg. Jeg har funnet det jeg brenner for, sier André.

Powered by Labrador CMS