Feirer 30 år med juleakevitt

Årets juleakevitt fra Arcus hyller 30 år med forening av tradisjonsrik norsk matkultur med smaker og inspirasjon fra hele verden. Jubilanten markerer også et generasjonsskifte.

Publisert

Det er ikke bare en symbolsk markering når Arcus denne høsten lanserer den 30. årgangen av Gilde Juleaquavit. Jubileumsflasken har nemlig med seg dråper fra første gang Gilde Juleaquavit så dagens lys i 1988, og kombinerer norske råvarer og juletradisjon med smaker og krydder fra hele verden.

– Dette er en smaksrik og velkomponert akevitt som egner seg utmerket til tradisjonell julemat. Årets juleakevitt har et rikt krydderbilde med en lang ettersmak av eikefat og sherry, sier master blender i Arcus, Ivan Abrahamsen.

Gjennom den unike solerametoden spares en andel juleakevitt hvert år, og den benyttes som base for neste årgang. På den måten vil Gilde Juleaquavit alltid inneholde dråper fra alle tidligere årganger, noe som gjør 30-årsjubileet desto mer spesielt.

Fyller store sko

Abrahamsen overtok nylig ansvaret for utviklingen av Gilde Juleaquavit fra Halvor Heuch, fagdirektøren for brennevin i Arcus. Heuch har jobbet som destillatør i Arcus siden 1986 og har siden første årgang hatt hovedansvaret for å blande Gilde Juleaquavit. Han anses av mange som gudfaren av norsk akevitt.

(Saken fortsetter under bildet.)

NY: Ivan Abrahamsen (t.v.) overtok nylig ansvaret for utviklingen av Gilde Juleaquavit fra Halvor Heuch (t.h.).

 

– Jeg ser frem til utfordringen med å videreutvikle merkevaren Halvor har bygget, og gleder meg til mange jubileer i fremtiden, sier Abrahamsen.

Hyller akevittens posisjon

I tre tiår har Gilde Juleaquavit vært en fast følgesvenn rundt middagsbordet for nordmenn over hele landet. Den 30. årgangen hyller akevittens spesielle plass i norsk julefeiring og forener tradisjon med nye trender og impulser. I år skiller juleakevitten seg ut med mer fatpreg enn de to foregående årene, og master blender Abrahamsen har valgt å løfte dette mer frem enn tidligere år. 

– Historien til Gilde Juleaquavit er historien om 30 år med kjærlighet til norsk matkultur. Jeg gleder meg til å dele denne jubileumsutgaven med det norske folk, sier Abrahamsen.

Om Arcus:

Arcus er Norges største produsent og leverandør av brennevin. Arcus ivaretar den norske kulturarven gjennom fremstilling av akevitter og andre brenneviner etter gamle oppskrifter og resepter, enkelte helt tilbake fra første halvdel av 1800-tallet. Fremstillingen av de gamle merkene skjer i prinsippet på samme måte som i de gamle destillasjonene for over 100 år siden.

Om Gilde Juleaquavit:

Gilde Juleaquavit ble lansert for første gang i 1988. Gilde Juleaquavit er den originale juleakevitten; et trygt valg, men med en litt mer moderne stil enn de tradisjonelle akevittene. Hvert år spares en andel Juleaquavit som benyttes som base for neste årgang. På den måten vil Gilde Juleaquavit alltid inneholde dråper fra alle tidligere årganger.

Powered by Labrador CMS