BLIR NYTT: Hotellet, som ligger svært sentralt til i Voss, skal etter planen renoveres og utvides. Men først skal det gjennomføres en arkitektkonkurranse.

Dette vestlandshotellet skal renoveres og utvides

Adolfsen-brødrene har store planer for Park Hotel Vossevangen.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom selskapene Up North Property og Vossevangen utvikling, kjøpte Adolfsen-brødrene Park Hotel Vosseangen etter 40 års drift fra Jan Bruse Andersen og Kari Gro Kårdal Andersen i 2021.

LES OGSÅ: – Lønnsomhet viktigere enn vekst

Hotellet med 122 rom og 11 møterom er kanskje mest kjent for sin vanvittige vinkjeller med rundt 45 000 flasker, og skal være et av verdens råeste i sitt slag.

Arkitektkonkurranse

Hotellet og restauranten Elysèe har hatt full drift etter overtakelsen. Som driftes av Norlandia Hotel Group.

Nå har eierne, fylkeskommunen og Voss kommune gått sammen om å gjennomføre en arkitektkonkurranse for utviklingen av Park Hotel Vossevangen og tomtearealene rundt. Planen er å komme i gang andre kvartal i år. Og prosjektet skal ferdigstilles i 2026.

HELRØDT: Norlandia Hotel Group kjøpte hotellet i 2021, og visste den gang at det lå utviklingsmuligheter i hotellet.

– Vi var klar over deler av utviklingspotensialet til hotellet da vi kjøpte det. Planen er at eksisterende bygningsmasse blir stående, men at hotellet skal renoveres og utvides med et moderne uttrykk. Hva som blir sluttresultatet er for tidlig å si noe om, forteller administrerende direktør i Up North og styreleder i Norlandia Hotel Group, Svein Arild Steen-Mevold, til Hotellmagasinet.

LES OGSÅ: Oslo Plaza med millioninvestering

55-åringen fra Mosjøen er en ringrev i hotell-bransjen, og kom til Norlandia Hotel Group i 2021 etter ti år i sjefsstolen til Scandic Hotels Norge.

Videre satsing på vin

Han forteller at hotellet, som har fantastisk beliggenhet, har ligget på et fornuftig omsetningsnivå siden overtakelse.

Satsing på vin kommer til å bli en viktig del av det kommende totalkonseptet.

Administrerende direktør i Up North og styreleder i Norlandia Hotel Group, Svein Arild Steen-Mevold.

– Vi har sterke ressurser på hotellet som har jobbet med vin i en årrekke, og disse ønsker vi skal være med videre. I tillegg til å holde den høye standarden må vi også fornye og vedlikeholde vinkjelleren, forteller Steen-Mevold.

LES OGSÅ: På fjellhotellet har de vært brutale på kostnadskutt

Som en del av disse utviklingsplanene på Voss, er Berit Lunde ansatt i stillingen som operativ driftsdirektør i Norlandia Group, og vil ha tilholdssted på Voss.

Powered by Labrador CMS