NØKTERN: Administrerende direktør i Norlandia Group, Morten A. Kahrs, styrer en av hotellbransjens tungvektere. Og det gjør han med stor suksess.

Morten A. Kahrs i Norlandia Hotel Group: – Lønnsomhet er viktigere enn vekst

Hotellutvikleren jobber kontinuerlig med nye investeringer.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har vært lenge vært forberedt på at første kvartal kunne bli litt tøft, men dette er noe vi har god kontroll på. Vi ligger som forventet, sier Morten A. Kahrs til Hotellmagasinet.

Den blide og utadvendte 52 år gamle bergenseren er administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, og har vært svært viktig for suksessen hotellutvikleren har opplevd de siste årene.

Skal leve til evig tid

Morten traff Kristian A. og Roger Adolfsen på midten av 90-tallet, og siden har det bare gått én vei: Rett til himmels. Adolfsen-gruppen og Norlandia Hotel Group eier og drifter 35 hoteller i to land. I tillegg er Adolfsen-gruppen involvert i en rekke andre selskaper.

LES OGSÅ: Snart åpner Norges råeste villa

Selskapet har kapital. Mye kapital.

– Vi er i en god posisjon til å drøfte de fleste prosjekter, og det gjør vi også, men vi skal leve til evig tid og går ikke inn i hva som helst. Vi skal vokse, men lønnsomhet er viktigere enn vekst. Det kan derfor ta litt lenger tid. Hele målet er lønnsomhet og en trygg arbeidsplass for våre medarbeidere, forteller Morten A. Kahrs.

Hotellmagasinet møter Morten på hotellutviklerens hovedkontor på Vika i Oslo. 52-åringen er engasjert. Hotell og utvikling sitter i ryggmargen.

Han forteller at selskapet i Adolfsen-gruppen i nyere tid har vært nære på å inngå avtaler i utlandet. Dette arbeidet vil de fortsette med.

– Vi har ingen bestemt strategi, og har hele Europa som nedslagsfelt, men skal vi inn i andre land krever det en helt annen kunnskap. Det er styreleder i Norlandia Hotel Group, Svein Arild Steen-Mevold, som jobber med dette. Vi er hele tiden på jakt etter nye prosjekter, forteller Kahrs.

Kjærlighet for Hedmarken

Norlandia Hotel Group har flere spennende prosjekter under utvikling, blant annet i svenske Stöten i Sälen hvor det bygges en lodge som skal står klar til bruk innen slutten av året. Og nytt hotell i Drammen i forbindelse med utbyggingen av nytt sykehus. I tillegg er det mye utvikling på gang på Adolfsen-brødrenes hjemsted Andøya.

LES OGSÅ: Hotelldirektøren opplevde sitt livs mareritt

– Vi skal være eksperter på hotelldrift, og samspillet mellom utbygger og kommunen er viktig. Der har vi lykkes godt.

JOBBER HARDT: Administrerende direktør i Norlandia Group, Morten A. Kahrs, har mye å henge fingrene i.

Morten er utdannet innen informatikk og ledelse fra høgskolen på Rena. Selv om han er bosatt i Sarpsborg, har han en sterk tilknytning til Hedmarken hvor han har hytte. Her har han kort vei til en av hans store lidenskap, Sorknes golfbane, som Adolfsen-gruppen eier sammen med Kjell Berge.

Bergenseren ser positivt på Norges framtid som turistnasjon.

– Det er fantastisk å tenke på at reiselivsnæringen er den femte største næringen i Norge. Det er mange som gjør en veldig god jobb med å markedsføre Norge, og holder vi trykket oppe er jeg sikker på at utviklingen og turismen vil fortsette. Vi er et attraktivt land, sier Morten A. Kahrs.

Powered by Labrador CMS