Dette er en av løsningene man ser for seg på Sjøfronten i Molde.

Alternativ plan for trehotell i Molde

Arthur Buchardt og selskapet AB Invest AS ville opprinnelig bygge et 16 etasjer høyt trehotell. Nå lanserer de også et alternativ som er noe nedskalert. 

I fjor høst lanserte Arthur Buchardt og hans firma AB Invest AS planen om å bygge et 75 meter høyt trehus ved kaikanten i Molde. Dette skulle bli et seksten etasjer høyt hotell med navn Hotel Wood Molde. 

Sjøfronten i byen på Nordvestlandet har gjennomgått en omfattende og kostbar ansiktsløfting de siste årene, og AB Invest ønsker å bidra med det selskapet kaller et signalbygg i tre. Mjøstårnet i Brummundal, som selskapet også står bak, nevnes som sammenligningsgrunnlag. 

Opprinnelig var planen, dersom den ble godkjent og gjennomført, at bygget i tre, limtre og glass skulle stå klart i 2026.  AB Invest så for seg16 etasjer og rundt 165 rom, der de tre øverste etasjene inneholdt møterom, bar og kjøkken og et utendørs svømmebasseng på taket.

Nytt alternativ

Nå har Buchardt & Co fremmet ytterligere et plan-initiativ. I tillegg til den opprinnelige planen, lanseres også en alternativ plan, hvor bygningen er noe nedskalert. Her har man gått fra 16 til 12 etasjer, melder Romsdals Budstikke.  

Som sagt var det i fjor høst at ønsket om å bygge på den ettertraktede tomten først ble fremmet av selskapet. Da skal Arthur Buchardt selv ha ringt byens ordfører og sagt at han var interessert i å bygge i Molde. I slutten av november 2023 presenterte han planene for teknisk, plan, næring og miljø (TPNM) i Molde kommune. 

Powered by Labrador CMS