SATSER: Duoen Eric Horne og Marianne Wollan startet selskapet A-One i 2021. De tilbyr gjestene service på øverste hylle til flere boliger i hovedstaden..
SATSER: Duoen Eric Horne og Marianne Wollan startet selskapet A-One i 2021. De tilbyr gjestene service på øverste hylle til flere boliger i hovedstaden..

Drifter boliger som luksushotell: –  Personlig service går aldri av moten  

– Det hjelper ikke med fine boliger, vi må levere service på et ekstremt høyt nivå, sier Eric og Marianne.

Publisert Sist oppdatert

A-One AS:

Selskapet ble startet av Eric Horne og Marianne Wollan i 2021, og tilbyr gjester som leier leilighet gjennom A-One, service på lik linje som på et luksushotell. Selskapet er i vekst, og ambisjonen på sikt er å ekspandere til Skandinavia. 

I 2021 startet Eric Horne (35) og Marianne Wollan (55)  selskapet A-One som tilbyr korttidsleie av boliger  i high end-segmentet i Oslo. Boligene driftes etter samme prinsipp som et luksushotell med service på øverste hylle.

Eric har en mastergrad fra hotellskolen i Sveits, og har blant annet erfaring fra Scandic og luksushotellene Hotel Continental og The Thief. Marianne har mange års erfaring som gründer. 

– Vi reiste rundt til ulike storbyer hvor konseptet var godt innarbeidet for å se hvordan dette fungerte. Målet er å ekspandere til Skandinavia, men først må vi bygge en solid grunnmur her hjemme. Vi har ikke dårlig tid, men markedet er der, sier Eric Horne til Hotellmagasinet.

Stor interesse for luksussegmentet

A-One leier i dag ut to leiligheter i Vannkunsten i Bjørvika, to leiligheter på Sommerro, en leilighet på Bygdøy, et townhouse på Frogner og en villa på St. Hanshaugen. Ifølge eierne vil det komme flere boliger inn i porteføljen i nærmeste framtid. 

Eric kommer fra Jeløya, og med to foreldre som jobbet i SAS, ble jobbvalget enkelt etter videregående: Han ville jobbe med service og mennesker.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for luksussegmentet og jobbet på Hotel Continental mens jeg skrev masteren. Sveits var en veldig god utdannelse, og erfaringene fra hotellene jeg har jobbet på har kommet veldig godt med, sier han. 

GOD APPETITT: Gjestene kan få hjelp til det aller mest, ikke minst en god start på dagen med frokost levert på døren.
GOD APPETITT: Gjestene kan få hjelp til det aller mest, ikke minst en god start på dagen med frokost levert på døren.

Gjestene kommer fra hele verden, og foreløpig er betalingsvilligheten størst blant gjester fra USA og England. Men også nordmenn finner veien til A-One. Selskapet bruker egen hjemmeside, agenter og i tillegg til digital markedsføring for å nå fram med tjenestene.  

– Verden er i endring, samme er måten vi reiser på. Mange foretrekker sin egen private bolig når de er på ferie. Vi har hatt en god start, og om vi når 40-50 prosent belegg kan dette blir veldig god butikk, men vi kan ikke ta inn flere boliger enn vi klarer å leie ut, sier han.

Alt er til salgs

Gjestene stiller høye krav til service. A-One har underleverandører som leverer alt fra frokost, bartender, privat kokk, concierge og helikopter. I tillegg har gjesten alltid den samme personen å forholde seg til fra adkomst til utsjekk for å skape en god relasjon. 

Gjestene som bor i leilighetene på Sommerro har også tilgang til hotellets frokostsal.

Eiendommene leies ut til en døgnpris fra 3500 til 30.000 kroner, og boligene er fullt møblerte. Alt gjestene ser i boligene er til salgs, til og med selve boligen.

SOV I RO: Standarden i boligene er det ingenting i veien med, men det forventer også gjestene med tanke på pris. – Personlig service går aldri av moten, sier Eric Horne.
SOV I RO: Standarden i boligene er det ingenting i veien med, men det forventer også gjestene med tanke på pris. – Personlig service går aldri av moten, sier Eric Horne.

– Kunstverk og møbler kan fraktes dit hvor gjesten ønsker det, så enkelt er det. Vi gjennomfører alltid personlig innsjekk med omvisning av boligen. I nær framtid vil det også bli plassert en ipad i hver bolig hvor gjesten selv kan klikke seg inn for å bestille alt fra ekstra pute til renhold hvor vi er tilgjengelig 24-7. Det skal være enkelt å benytte seg av våre servicetjenester, sier 35-åringen.

Han er klar på én ting:

– Det hjelper ikke med fine boliger, vi må levere service på et ekstremt høyt nivå. Det er det gjestene forventer. Vi strekker oss veldig langt for at gjesten skal få et minneverdig opphold.. På hotell er det vanskelig med så tett oppfølging som gjesten får hos A-One. Personlig service går aldri av moten, sier Eric Horne.

Powered by Labrador CMS